«Oktoberfest» apmeklējums šogad sarucis robežkontroles dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējos alus svētkos «Oktoberfest» («Oktobra svētki») Vācijas dienvidu pilsētā Minhenē apmeklējums šogad sarucis, jo migrantu dēļ atjaunotā robežkontrole sarežģīja tūristu ierašanos Vācijā ar vilcienu, svētdien atzina svētku organizētāji.

16 dienas ilgušajiem svētkiem noslēdzoties, to vadītājs Jozefs Šmids reportieriem sacīja, ka apmeklējumam par sliktu nācis arī mitrs un vēss laiks.

«Oktoberfest» šogad apmeklēja par 400 tūkstošiem mazāk viesu nekā pērn – pavisam 5,9 miljoni, kas ir mazākais šo svētku apmeklējums kopš 2009.gada.

Šmids atzina, ka 13.septembrī atjaunotā kontrole uz valsts robežām, mēģinot regulēt rekordlielo migrantu pieplūdumu, atturējusi arī daļu tūristu no kaimiņvalstīm doties uz Minheni.

Samazinājās arī alus patēriņš, kas šogad bija 7,3 miljoni litru – par 400 tūkstošiem lielo stikla kausu mazāk nekā 2014.gadā.

Samazinājās arī noziegumu skaits šajos svētkos, un policijas izsaukumu skaits uz tiem bija par 9% mazāks nekā pērn.

Vietējām varas iestādēm gan bija jānopūlas, lai nošķirtu «Oktoberfest» viesus no pilsētā ieplūdušajiem migrantiem, sevišķi Minhenes galvenajā dzelzceļa stacijā, kur ieradās pa apmēram 20 tūkstošiem migrantu katrā no septembra pirmajām divām nedēļas nogalēm.

Policija svētdien atzina, ka šie pūliņi bijuši veiksmīgi.

Lai gan «Oktoberfest» šogad svinēja 205 gadu jubileju, šie svētki tika rīkoti tikai 182.reizi, jo pasākums vēstures gaitā ir ticis atcelts divu holeras epidēmiju, Pirmā un Otrā pasaules kara, kā arī ekonomisku un politisku krīžu dēļ.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburgha princeses Terēzes kāzu svinības 1810.gada 12.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu