ASV paplašina sankcijas pret Krieviju (125)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV piektdien pastiprinājušas pret Krieviju vērstās sankcijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas sektoros, tās vēršot pret virkni banku un uzņēmumu, lai sodītu Maskavu par tās prettiesiskajām darbībām Ukrainā.

«Ņemot vērā Krievijas tiešo militāro intervenci un klajos mēģinājumus destabilizēt Ukrainu, mēs šodien esam padziļinājuši sankcijas pret Krieviju saziņā ar mūsu Eiropas sabiedrotajiem,» paziņoja ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū. «Šie soļi demonstrē starptautiskās sabiedrības apņēmību pret Krievijas agresiju.»

«Krievijas ekonomiskā un diplomātiskā izolācija turpinās pastiprināties, kamēr tās rīcība neatbildīs vārdiem,» norādīja Lū. «Krievijas ekonomika jau maksā augstu cenu par tās prettiesisko rīcību. Izaugsme ir nokritusi tuvu nullei, inflācija ir krietni virs mērķa un Krievijas finanšu tirgos turpinās lejupslīde.»

Kā paziņoja ASV Finanšu ministrija, jaunajā sankciju sarakstā iekļautas bankas «Sberbank», «Bank Moskvi», «Gazprombank», «Rosseļhozbank», VEB un VTB, kurām ierobežota piekļuve ASV kapitāla tirgum, aizliedzot tām izsniegt kredītu uz vairāk nekā 30 dienām.

Tāpat tiek bloķēti aktīvi pieciem aizsardzības nozares uzņēmumiem - ieroču ražotājam «Almaz-Antey», Mitišču mašīnbūves rūpnīcai, M.I.Kaļiņina vārdā nosauktajai Mašīnbūves rūpnīcai, «Zinātniski-tehniskajam iekārtu izgatavošanas institūtam» un «Dolgoprudnajas pētnieciski-rūpnieciskajam kompleksam». Sankcijas vērstas arī pret augsto tehnoloģiju uzņēmumu «Rosteh».

Enerģētikas nozarē sankcijas noteiktas pret enerģētikas gigantu «Gazprom», tās naftas struktūrvienību «Gazprom Neft», kā arī kompānijām «Lukoil», «Surgutneftgas» un «Transneft». Attiecībā uz tām aizliegts eksportēt preces, pakalpojumus un tehnoloģijas, kas palīdzētu Krievijas projektiem naftas ieguvē lielā dziļumā jūrās, Arktikas šelfā un slāneklī. «Gazprom Neft» un «Transneft» padarīta stingrāka piekļuve ārvalstu finansējumam.

Komentāri (125)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu