Radošo industriju padome kā būtisku mērķi izceļ radošo industriju eksporta veicināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrijā (KM) šodien tika aizvadīta pirmā Radošo industriju padomes sēde, kurā kā būtisku mērķi izcēla radošo industriju eksporta veicināšanu.

Ar padomes konsultatīvu atbalstu sēdē tika iezīmēti galvenie padomes darbības virzieni. Viens no tiem ir radošo industriju klastera izveide un attīstība - klastera formāts, tā funkcijas un iesaistīto pušu pārnozaru sadarbība.

Liela daļa padomes locekļu kā būtisku mērķi izcēla radošo industriju eksporta veicināšanu, proti, pētot eksporta izaicinājumu specifiku radošo industriju uzņēmumiem, padome plāno noteikt, kādi ir šķēršļi un kā tos risināt, un veicināt ārējo tirgu apguvi.

Līdzīgi tiks strādāts ar radošo industriju sinerģijas un sadarbības veidošanu ar citiem sektoriem, analizējot ieguvumus, sadarbības pievienoto vērtību, tiks veicinātas radošās partnerības, kas pienes ekonomisko vērtību.

Lai radošo industriju uzņēmēji attīstītu gan radošo potenciālu, gan apgūtu zināšanas par ekonomiskajiem procesiem un ideju komercializēšanu augstākas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu ražošanai, padome vienojās, ka nepieciešams strukturizēt nozares izglītību un veicināt pārnozaru sadarbību arī izglītības jomā.

Padomes uzdevumi paredz sadarboties ar valsts, pašvaldību un nevalstiskajām institūcijām radošo industriju politikas veidošanā un īstenošanā, budžeta un investīciju plānošanā, likumprojektu un citu normatīvo aktu sagatavošanā.

Padomes locekļi diskutēja par turpmāko padomes formātu, kas varētu būt gan diskusijas plašākā lokā ar ekspertu piesaisti, gan fokusgrupu diskusijas par konkrētām tēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu