Ēģiptes prezidents apžēlojis «Al Jazeera» žurnālistus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi trešdien apžēlojis divus Kataras telekanāla «Al Jazeera» žurnālistus, kuru apcietināšana bija pievērsusi visas pasaules uzmanību Ēģiptes huntas represijām.

Telekanāla žurnālists Muhameds Fahmi, kuram ir Ēģiptes un Kanādas pilsonība, un producents Ēģiptes pilsonis Bahers Muhameds bija 100 cilvēku sarakstā, kas tika apžēloti sakarā ar musulmaņu svētkiem «Eid al-Adha».

Sisi apžēlojis arī divas pazīstamas aktīvistes Sanu Seifu un Jaru Salamu, kas pērn tika arestētas, balsoties likumā, ar kuru faktiski aizliegti protesti bez policijas atļaujas.

Fahmi un Muhameds tika arestēti 2013.gada beigās un apsūdzēti par «melīgu ziņu publicēšanu» un «sadarbošanos» ar aizliegto Musulmaņu brālību.

Viņiem sākotnējā prāvā pērn tika piespriesti attiecīgi septiņi un desmit gadi cietumā. Atkārtotā prāvā, kas noslēdzās augustā, spriedums tika samazināts uz trim gadiem cietumā.

Trešais «Al Jazeera» žurnālists latviešu izcelsmes austrālietis Pēteris Greste, izpildot Sisi rīkojumu, tika atbrīvots un deportēts no Ēģiptes februārī - vēl pirms atkārtotās prāvas sākuma.

Taču arī viņam atkārtotajā prāvā aizmuguriski tiek piespriests trīs gadu cietumsods. Pagaidām nav zināms, vai apžēloto sarakstā iekļauts arī Grestes vārds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu