F-1 čempionu inženiera superauto būs elektrisks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Superauto, ko kompānijai Aston Martin konstruē desmit pasaules čempionātā uzvarējušo F-1 bolīdu izstrādātājs Adrians Ņūijs, varētu iegūt arī pilnībā elektrisku versiju. Par to, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta britu Autocar.

Šobrīd Red Bull F-1 komandas tehnskais direktors izvērtē vairākas sava pirmā civilā auto koncepcijas, kuru īstenošanai dzīvē jebkurā gadījumā tiks liktas lietā jaunākās tehnoloģijas un profesionālo autosportistu pieredze, raksta Motor.ru.

Ņūijs uzskata, ka viņa auto uz autobūvi varētu atstāt tādu pašu ietekmi kā savulaik trīsvietīgais McLaren F1,

kuru radīja Brabham un McLaren formulu konstruētājs Gordons Marejs. McLaren F1, kā zināms, periodā no 1993. līdz 2005. gadam bija planētas ātrākais ielas auto. Tas spēja sasniegt 386 km/h maksimālo ātrumu, un tikai 2005.gadā to pārspēja zviedru Koenigsegg.

Pirmās ziņas par Ņūija un Aston Martin sadarbību parādījās šā gada jūlijā. Superauto, kurš vispirms saņems lieljaudas hibrīddzinēju, primāri ir iecerēts kā McLaren P1, Ferrari LaFerrari un Porsche 918 Spyder konkurents. Pastāv gan iespēja, ka Aston Martin supermašīna varēs piedalīties tikai sacīkstēs vai arī būs paredzēta īpaši turīgiem klientiem, kuri svētdienās vēlas iejusties autosportista lomā un izbraukt slēgtā sacīkšu trasē.

Bez tā Aston Martin unRed Bull Technologies kopprojektā varētu iesaistīties arī Mercedes-AMG, jo, kā zināms, AMG un Aston Martin ir vienošanās par dzinēju piegādi.

Provizoriskā informācija liecina, ka Aston Martin supermašīna dienas gaismu ieraudzīs 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu