Vivjena Vestvuda modes skatē protestē pret politiķiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dizainere Vivjena Vestvuda svētdienas skatē Londonas modes nedēļā protestēja pret taupības pasākumiem, karu un klimata izmaiņām.

74 gadus vecā modes māksliniece Vestvuda pazīstama kā kaismīga politiskā aktīviste. Viņas zīmola «Red Label» 2016.gada pavasara/vasaras sezonas skatē Vestminsteras universitātes pagrabā iznāca vairāki cilvēki ar plakātiem, uz kuriem bija tādi uzraksti kā «Klimata revolūcija» un «Taupība ir noziegums».

«Būt politiski aktīviem ir ļoti svarīgi, jo politiķi pakļauj mūs briesmām un mums viņi jāaptur!» teikts Vestvudas vēstulē, kas tika izdalīta katram skates apmeklētājam. «Viņi izraisa klimata izmaiņas un karus. Viņi ved mūs masu izmiršanas virzienā, tāpēc mums kaut kas ir jādara!»

Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Vestvuda vērsās pret Lielbritānijas konservatīvo premjerministru Deividu Kemeronu, kurš aizstāv strīdīgi vērtētās hidrauliskās sadrumstalošanas metodes izmantošanu naftas un gāzes ieguvē. Protestējot pret to, Vestvuda tankā piebrauca pie Kemerona mājas.

Vestvudas jaunāko kolekciju iedvesmojušas protesta kustības.

Modelēm pie krūtīm bija piespraustas medaļas, bet viņu sejas nosmērētas ar melnu krāsu.

Skatē romantiskas kleitas mijās ar asimetriskiem, vīrišķīgiem bikškostīmiem.

62. Londonas modes nedēļa noslēgsies otrdien. Tās programmā iekļauti vairāk nekā 150 modes dizaineri.

Foto: Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu