Lūk, Land Rover Freelander pēctecis (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Modeļa Freelander vietu Land Rover klāstā turpmāk ieņems Discovery Sport, kura virtuālā prezentācija internetā jau ir notikusi, bet klātienē auto tiks atklāts Parīzes auto šovā oktobra pirmajās dienās.

Ieskatu jaunajā apvidnieku saimē Land Rover sniedza jau Ņujorkas automobiļu izstādē šā gada aprīlī, kad prezentēja konceptauto Discovery Vision. Tagad sērijveida modelis ir materializējies, nonācis atklātībā un līdzās esošajām trim Range Rover modeļu līnijām veidos jauno britu zīmola automobiļu paaudzi.

Land Rover Discovery Sport nonākšana uz konveijera nozīmē, ka no Land Rover preču saraksta pazudīs Freelander - apvidnieks, ko var uzskatīt par SUV segmenta līdzdibinātāju. Land Rover šo modeli atklāja 1997.gadā, un toreiz tas bija viens no pirmajiem apvidus automobiļiem, ko ražotājs radīja ar domu par braukšanu pa ceļu ar stingru segumu. Un abu līdzšinējo Freelander paaudžu pārdošanas apjomi liecina, ka Land Rover rīcība pagājušā gadsimta izskaņā bija pareiza, raksta vācu auto motor und sport.

Jaunā vidējās klases apvidnieka ārējā dizainā redzama spēcīga ietekme no Range Rover saimes automobiļiem. Tas attiecas ne tikai uz auto siluetu, bet arī lukturu dizainu. Šīs stila iezīmes pārņems arī lielais Land Rover Discovery un gaidāmais kompaktklases apvidnieks, kas modeļu hierarhijā ieņems vietu zem Discovery Sport.

Discovery Sport virsbūves garums ir 4,59 metri. Tas ir par 24 centimetriem mazāk nekā Discovery, taču ražotājs tāpat ir paredzējis pircējam piedāvāt iespēju izvēlēties trīs sēdvietu konfigurāciju. Apvidus automobiļa riteņu bāze ir salīdzinoši gara - 2,74 metri, un tas nozīmē īsas pārkares un attiecīgi labu veiktspēju apvidū, taču uz plašu telpu trešajā sēdekļu rindā gan cerēt nevar. Preses materiālos minēts, ka uzbraukšanas un nobraukšanas leņķis attiecīgi ir 25 un 31 grāds, savukārt brīvi pārvaramā ūdens šķēršļa dziļums ir 600 milimetru. Citiem vārdiem sakot, Discovery Sport saglabās apvidnieka veiktspēju, taču, tā kā dala arhitektūru, mezglus un konveijeru ar Range Rover Evoque, būs arī komfortabls un precīzi vadāms uz šosejas.

Un tomēr Discovery Sport tiek pozicionēts kā funkcionāls ģimenes auto. Tādēļ tam būs līdz pat sešām USB pieslēgvietām, kur visiem ģimenes locekļiem lādēt savus viedtelefonus un planšetes, dažādas dāsna izmēra mantu novietnes un vairākos veidos konfigurējams vidējās rindas sēdeklis.

Foto: Land Rover

Vācijā bāzes Land Rover Discovery Sport maksās 31 900 eiro, taču šo ciparu nebūs grūti palielināt, izvēloties pilnpiedziņu, jaudīgākus dzinējus un ekstras no plašā komforta un drošības aprīkojuma sortimenta. Tajā Land Rover cita starpā iekļāvuši, piemēram, gājēju drošībai domāto gaisa spilvenu zem motora pārsega, kā arī pasaulē pirmo avārijas bremžu sistēmu, kuras darbība bāzēta uz divām kamerām un neļaus iebraukt krustojumā vai izbraukt uz galvenā ceļa, ja pa to tuvojas cits auto. Protams, auto varēs apgādāt arī ar visām jau ierastajām drošības sistēmām - joslu maiņas asistentu, aklās zonas uzraugu utt.

Tirdzniecības pirmajā fāzē Discovery Sport būs trīs dažādu motoru un divu transmisiju opcija. Standartā apvidnieks tiks komplektēts ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet par piemaksu varēs uzstādīt arī deviņu pakāpju automātu. Motorizācijas opciju klāstā ir tie paši dzinēji, ko var izvēlēties Evoque pircēji, - 2,2 litru dīzeļi ar 150 vai 190 ZS (abu griezes moments ir 420 Nm) un 2 litru benzīna turbo dzinējs ar 240 ZS un 340 Nm. Nedaudz vēlāk Land Rover piedāvās arī maksimāli efektīvu priekšpiedziņas Discovery Sport ar ED4 dīzeļdzinēju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu