Ploriņš nokavējis pieteikšanos uz amatu RAKUS

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Līdzšinējais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš nokavējis pieteikšanos uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Operatīvās ķirurģijas centra vadītāja amatu, vēsta TV3 ziņas.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs raidījumam norādījis, ka līdz pirmdienas beigām Ploriņam bija jāiesniedz RAKUS amatpersonu parakstīts līgums, taču tas nav izdarīts un Ploriņš amatu vairs ieņemt nevarēs.

Vienlaikus

Ploriņš norādījis, ka gatavs par amatu tiesāties.

8.septembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu NMPD un gan Ploriņam, gan NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham aizliedza pildīt pienākumus. Ploriņam tika noteikts arī aizliegums tuvoties savai darbavietai.

Iepriekš Belēvičs apgalvoja, ka viņam nav informācijas par kratīšanas iemesliem, tomēr atgādināja, ka NMPD iepriekš, iznomājot vecas automašīnas, licis valstij būtiski pārmaksāt.

Ar ministra Belēviča rīkojumu no 9.septembra par NMPD direktora pienākumu izpildītāju uz laiku tika iecelta VVM Veselības aprūpes departamenta direktora vietniece Biruta Kleina, aģentūru BNS iepriekš informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Viņa norādīja, ka šāds solis saistīts ar faktu, ka līdzšinējais NMPD direktors Armands Ploriņš ir atstādināts no amata, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, kas aizliedz viņam pildīt dienesta direktora amata pienākumus.

Par NMD Rīgas reģionālā centra vadītāja pienākumu izpildītāju uz laiku ir iecelta Rīgas reģionālā centra vadītāja vietniece Sarmīte Villere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu