Ukrainas karavīri cīnās ar Krievijas tankiem Luhanskas lidostā (46)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas karavīri pirmdien iesaistījušies cīņā ar Krievijas tankiem par Luhanskas lidostu, paziņojis Ukrainas drošības dienestu preses pārstāvis Leonīds Matjuhins.

«Kauja starp ukraiņu gaisa desantniekiem un Krievijas Bruņoto spēku tanku bataljonu turpinās ar mērķi kontrolēt Luhanskas lidostu,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja Matjuhins.

Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs norādīja, ka Krievijas armijas vienības iegājušas Doņeckā un to klātbūtne vērojama arī citās lielākajās reģiona pilsētās.

«Informācija, ka Krievijas karavīri ir šeit, ir apstiprināta,» svētdien telekanālam «Inter» norādīja ministrs.

«Mēs cīnāmies pret Krieviju, un Krievija izlemj, kas notiks Donbasā,» viņš piebilda.

«Mēs noturam sarunas nevis ar teroristiem, bet ar Kremļa pārstāvjiem,» paziņoja ministrs.

Prokremliskie kaujinieki Austrumukrainā pēdējo dienu laikā sagrābuši savā kontrolē plašas teritorijas. Kijeva uzskata, ka uzbrukumus pastiprinājuši ieroči un karavīri no Krievijas.

Maskava noliedz, ka tās karavīri karotu Ukrainā, un apgalvo, ka desantnieki, ko Ukrainas drošības spēki aizturēja aptuveni 20 kilometrus no robežas, iemaldījās kaimiņvalsts teritorijā nejauši.

Kopš aprīļa vidus kaujās starp Kijevas armiju un bruņotajām bandām dzīvību zaudējuši vairāk nekā 2600 cilvēku.

Doņeckā spēcīgs sprādziens

Austrumukrainā starp Abakumovas un Skočinskovas šahtām Doņeckas rietumos fiksēts spēcīgs sprādziens.

Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka sprāgusi raķete «Točka-U». Tiek ziņots, ka cietuši tuvākā rajona māju stikli un dūmi pēc sprādziena bijuši redzami vairāku kilometru attālumā.

Izskanējusi arī versija, ka sprāgusi nevis raķete, bet kāds šāviņš vai raķete iekritusi valsts ķīmisko vielu rūpnīcā, kas ražojusi bruņojumu.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu