Ploriņš nav piekritis ieņemt citu amatu; vēl pirmdien ir laiks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Līdzšinējais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš joprojām nav informējis Veselības ministriju (VM), vai piekrīt ieņemt citu amatu, aģentūrai LETA apstiprināja veselības ministra padomniece komunikāciju jautājumos Iveta Ciganova.

Ja līdz pirmdienai, 14.septembrim, Ploriņš nepiekritīs VM piedāvājumam ieņemt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Operatīvās ķirurģijas centra vadītāja amatu, tagadējais darba līgums tiks izbeigts.

Ciganova gan norādīja, ka Ploriņam vēl pirmdien, kad ir arī viņa pēdējā darba diena kā NMPD direktoram, ir iespēja piekrist piedāvājumam un ieņemt piedāvāto amatu ar līdzvērtīgu mēnešalgu.

NMPD direktora amatam ir noteikts ierēdņa amata statuss, tādējādi NMPD direktora amats beidz pastāvēt kā darbinieka amata vieta. Līdz ar to Ploriņš automātiski bez konkursa to nevar ieņemt.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) ir izteicies, ka Ploriņš varēs pretendēt konkursā uz direktora amatu, tomēr viņš šaubās, ka Ploriņš varētu uzvarēt.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) priekšniekam Armandam Ploriņam un NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham aizliedzis pildīt pienākumus.

KNAB otrdien veica kratīšanu NMPD Duntes ielā. Štrihs otrdien aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB bija ieradies dienestā un pieprasīja dokumentus par noslēgto līgumu ar AS «Rīgas Sanitārā transporta autobāze» par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka otrdien ministrija no KNAB saņēmusi dokumentu, kurā teikts, ka Ploriņam aizliegts atrasties savā darbavietā un viņš nedrīkst pildīt NMPD vadītāja pienākumus, sākot no trešdienas, 9.septembra. Tas pats attiecas arī uz Štrihu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu