Gerhards: Inčukalna gudrona dīķu teritorija netika pārņemta ar varu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nevar piekrist uzņēmuma «Skonto būve» apgalvojumam, ka Inčukalna gudrona dīķu teritoriju Vides valsts dienests (VVD) būtu pārņēmis ar bruņota spēka palīdzību, sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhars.

Viņš teica, ka pārņemt teritoriju ieradusies vien VVD vadītāja Inga Koļegova un viens viņas kolēģis.

Gerhards pauda pārliecību, ka perspektīvā gudrona dīķu teritoriju būs iespējams pārņemt mierīgā ceļā, ņemot vērā, ka rudenī beidzas līguma termiņš ar «Skonto būvi», bet vienošanos ar uzņēmumu, kas varētu pabeigt darbus Inčukalnā, agrāk varētu neizdoties noslēgt.

Jau ziņots, ka VVD lauza līgumu ar «Skonto būvi» par Inčukalna gudrona dīķu sanāciju pēc tam, kad ilgstoši nebija iespējams rast kopsaucēju ar uzņēmumu vairākos punktos, kuros «Skonto būve» neievēroja līgumu.

VVD norāda, ka kopš 2011.gada «Skonto būvei» bija brīva pieeja izpētei, lai novērtētu sanācijas darbu apmēru un gudrona ķīmiskās īpašības, tādēļ neizpratni raisa «Skonto būve» vairākkārtējie papildu finansējuma pieprasījumi. Lēmumu par līguma laušanu VVD pieņēma, jo bija jārīkojas, lai neapdraudētu sanāciju un Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējuma saņemšanu.

Savukārt Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ierosinājusi lietu būvkompānijas «Skonto būve» prasībā pret VVD saistībā ar gudrona dīķu projektu.

«Skonto būve» nav pametusi dīķu teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu