Izlūkdienesti: islāmisti patvēruma meklētāju vidū izvērš rekrutēšanas kampaņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islāmistu radikāļi Vācijā cenšas rekrutēt daļu no arvien pieaugošā patvērumu meklētāju skaita, kas ierodas valstī, atsaucoties uz izlūkdienestu datiem, piektdien ziņo aģentūra DPA.

Islāmistu ekstrēmisti «cenšas uzrunāt gados jaunus vientuļus bēgļus, kas mūsu valstī ierodas bez ģimenēm un īpaši aktīvi meklē kontaktus un atbalstu», DPA atzina izlūkdienesta Bavārijas nodaļas pārstāvis.

Viņš piebilda, ka daudzi jaunieši tiek uzrunāti pie patvēruma meklētāju izmitināšanas centriem, bet tas notiekot arī Minhenes stacijā, kur ierodas nelegālie imigranti, kas šķērsojuši Ungāriju un Austriju.

Islāmistu ekstrēmisti «vēlas izmantot bēgļu nedrošību un ciešanas», norādīja izlūkdienesta pārstāvis.

Par līdzīgu islāmistu rekrutēšanas kampaņu ceturtdien paziņoja izlūkdienesta Ziemeļreinas-Vestfālenes nodaļa, norādot, ka islāmisti piekļuvei patvēruma meklētājiem izmanto viltus labdarības organizācijas.

«Mēs informēsim uzņemšanas centru darbiniekus un iepazīstināsim tos ar situāciju, kā arī ar metodēm, kas tiek izmantotas, cenšoties uzrunāt» gados jaunos patvēruma meklētājus, sarunā ar DPA norādīja izlūkdienesta pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu