Ekspertu grupa sāks mediju politikas izstrādi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai gan iekavējusies Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas izveide, KM nolēmusi sākt mediju politikas izstrādi, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» teica kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Viņa informēja, ka ir aicinājusi spēcīgus ekspertus iesaistīties ekspertu grupā, kas varētu izstrādāt mediju politiku. Ministre norādīja, ka pirms uzaicinātie eksperti nav devuši piekrišanu iesaistīties šajā darbā, viņu vārdi netiks atklāti. Melbārde atklāja, ka starp uzaicinātajiem ekspertiem esot pasniedzēji.

Ministre uzsvēra, ka darbs pie KM Mediju politikas nodaļas izveides nav apturēts, bet gan izvirzīta cita prioritāte - mediju politikas izstrāde.

Viņa atzina, ka Latvijā augsta līmeņa speciālisti neesot gatavi pāriet strādāt uz valsts pārvaldi. Turklāt, cilvēku skaits, kuri orientējas mediju politikā esot ļoti mazs. Tādēļ KM mediju politikas nodaļas izveide kavējas.

Jau ziņots, ka konkursi uz Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas darbinieku vietām beigušies bez rezultāta.

Kā iepriekš vēstīja laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai», konkursā bija pieteikušies 19 pretendenti, četri gribēja būt vadītāji, astoņi saskatīja sevī eksperta dotības, bet septiņi vēlējās ieņemt juriskonsulta amatu. Taču darbu nedabūja neviens. Valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Ulda Lielpētera komisija visus izbrāķējusi un paziņojusi, ka konkurss noslēdzies bez rezultāta. Kandidāti neesot atbilstoši viņiem izvirzītajām prasībām.

Pēc laika konkurss tikšot izsludināts atkārtoti - cerībā, ka pieteiksies piemērotāki kandidāti.

Jau ziņots, ka konkursus uz Mediju politikas nodaļas vadītāja, eksperta un juriskonsulta amata vietām ministrija izsludināja 12.maijā. Pēc tam konkursi tika pagarināti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu