Par NMPD direktora pienākumu izpildītāju uz laiku ieceļ Birutu Kleinu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar veselības ministra Gunta Belēviča rīkojumu no šā gada 9.septembra par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora pienākumu izpildītāju uz laiku iecelta Veselības ministrijas Veselības aprūpes departamenta direktora vietniece Biruta Kleina, TVNET informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Kleina ir ieguvusi veselības zinātņu maģistra grādu Rīgas Stradiņa universitātē. Kopš 2004.gada Kleina strādāja Veselības ministrijā, kur viņas darba pienākumi bija saistīti ar līdzdalību valsts veselības aprūpes nozares stratēģiskajā plānošanā, tostarp koordinējot arī neatliekamās medicīniskās palīdzības, katastrofu medicīnas sistēmas un ārstniecības jautājumus reglamentējošo tiesību aktu projektu izstrādi.

Kleina arī pārstāvējusi Latviju Pasaules Veselības organizācijas, Eiropas Savienības un citu starptautisko institūciju darba grupās, kas risina ar veselības aprūpes organizāciju saistītus jautājumus.

Kā norāda NMPD, Kleinai ir liela praktiskā darba pieredze pirmsslimnīcas neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā, gandrīz 20 gadus strādājot gan kā brigādes vadītājai, gan par ārsta palīgu kardioloģiskās brigādes sastāvā Rīgas ātrās palīdzības stacijā.

Līdzšinējais NMP dienesta direktors Armands Ploriņš ir atstādināts no amata, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 8.augustā pieņemto lēmumu, kas aizliedz viņam pildīt dienesta direktora amata pienākumus. Saskaņā ar KNAB lēmumu amata pienākumus liegts pildīt arī NMP dienesta Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham.

Par NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāja pienākumu izpildītāju uz laiku ir iecelta Rīgas reģionālā centra vadītāja vietniece Sarmīte Villere.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu