Ulmanis Latvijas nespējā risināt aktuālās problēmas vaino koalīcijas sadrumstalotību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nespējā risināt vairākas Latvijai aktuālas problēmas ir vainojama valdošās koalīcijas sadrumstalotība, izriet no eksprezidenta Gunta Ulmaņa teiktā šorīt telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes».

Ulmanis vērsa uzmanību uz integrācijas politikas trūkumu valstī. Viņš uzsvēra, ka visi politiķi, kas nākuši pie varas kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, ir solījuši rūpēties par to, lai sabiedrība dzīvotu saticīgi un cilvēki no šīs valsts neaizbrauktu. «Diemžēl šīs divas problēmas ir pašas galvenās, kas šodien ir aktuālas. Integrācija nav [..] vienas dienas uzdevums galdnieka vai matemātiķa līmenī,» sacīja eksprezidents.

Viņš pauda nožēlu, ka

par integrācijas jautājumiem patlaban «mēs diemžēl runājam katrs savā valodā,» un tā arī varētu būt problēmas sakne.

Ulmanis uzskata, ka nevajadzētu vainot atsevišķas partijas par to, ka tās aizstāv savas ideoloģiskās nostādnes. «Spēks ir koalīcijas kopējā viedoklī, kad tā spēj vispārējās vērtības nostādīt augstāk par katras partijas vai iedzīvotāju grupas vērtībām,» skaidroja eksprezidents.

Viņš atzina, ka pašreizējā valdošajā koalīcijā ir grūti saredz šādu spēku un spēju un prasmi runāt vienā valodā.

«Tauta ir tikai spogulis, kas reaģē uz koalīcijas sadrumstaloto un sašķelto darbību,

un tāpēc ir jautājums par bēgļiem, ir jautājums par attiecībām ar Krieviju, ir jautājums par valodu utt., utt. [..] Tas, ka koalīcija katru dienu plēšas savā starpā, kā katrā normālā ģimenē atstāj iespaidu uz viņas bērniem. Tauta jūt šo koalīcijas nevarību, un tā ir tā reakcija,» izteicās Ulmanis.

Komentējot bēgļu uzņemšanas aktualitātes, viņš pauda uzskatu, ka

patlaban Latvijai daudz svarīgāk būtu risināt samilzušo emigrācijas problēmu, nevis lauzt šķēpus par dažu simtu patvēruma meklētāju izmitināšanu.

Savukārt jautājumā par bēgļiem primāri būtu jādomā par cīņu ar krīzes cēloņiem, nevis par šo ļaužu uzņemšanu un izmitināšanu, uzskata eksprezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu