«Ātrās palīdzības» reorganizācija radīs darba vietu 21 ierēdnim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Reorganizācijas rezultātā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) tiks izveidota 21 ierēdņa vieta, šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Viņš stāstīja, ka dienestā tiks veikta reorganizācija un konkurss tiks izsludināts arī uz līdzšinējā NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāja Semjona Štriha amatu, pie kura dienestā vakar bija ieradušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji.

Belēvičs stāstīja, ka arī

līdzšinējais NMPD direktors Armands Ploriņš varēs pretendēt konkursā uz direktora amatu, tomēr viņš šaubās, ka Ploriņš varētu uzvarēt.

Ministrs arī atzīmēja, ka dienestu gaida pozitīvas pārmaiņas.

Tāpat viņš norādīja, ka KNAB kratīšana NMPD vērtējama pozitīvi, jo tam esot bijis iemesls. Viņš stāstīja, ka

Ploriņš bijis pārāk pretimnākošs AS «Rīgas Sanitārai transporta autobāze» attiecībā uz tarifiem par automašīnu izmantošanu.

Ja ārpakalpojumā izmantotā ātrās palīdzības mašīna bijusi vecāka par septiņiem gadiem, tarifam bija jābūt zemākam, tomēr tas nav noticis, neskatoties uz to, ka daudzas no uzņēmuma piedāvātajām automašīnām bijušas vecākas par desmit gadiem.

Uz dažādiem pārkāpumiem norādījusi arī Valsts kontrole, sacīja ministrs.

Belēvičs arī stāstīja, ka nekas vairāk par kratīšanu viņam nav zināms, vien tas, ka

KNAB darbinieki vakar ieradās arī Veselības ministrijā un sev līdzi aizveda piecus ministrijas darbiniekus.

Viņam gan nav zināms, kāda līmeņa darbinieki tie bija, jo viņš «neveltīja laiku, lai noskaidrotu personālijas».

Ministrs arī stāstīja, ka šobrīd notiek darbs pie jauna iepirkuma izsludināšanas, lai iegādātos vēl ātrās palīdzības mašīnas. Šobrīd ar iepirkuma procesu «iet kā pa celmiem,» sacīja Belēvičs.

Viņš arī ir pārliecināts, ka

šoreiz izdosies iegādāties spēkratus par 80 000 eiro, ne 12 000, kā tas bijis pēdējo reizi.

Jau ziņots, ka KNAB vakar veica kratīšanu NMPD. Kā žurnālistiem apstiprināja Štrihs, KNAB pieprasīja dokumentus par noslēgto līgumu ar «Rīgas Sanitārā transporta autobāzi» par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu