«Laimas» ražotnē cietušais vīrietis atrodas reanimācijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saldumu ražotāja «Laima» ražotnē cietušais vīrietis atrodas reanimācijā, pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Ārsti vīrieša stāvokli raksturo kā smagu, bet ar pozitīvu dinamiku.

Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāve Dace Aleksāne pastāstīja, ka VDI pašlaik noskaidro negadījuma cēloņus, un izmeklēšana ir sākumstadijā. No plašākiem komentāriem inspekcija atturas.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins pastāstīja, ka saistībā ar notikušo policijā sākta pārbaude.

Savukārt «NP Foods» par negadījumu «Laima» ražotnē paziņojumā medijiem norādījis, ka cietušajam tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība notikuma vietā, kā arī nekavējoties izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Pašlaik cietušais darbinieks ir hospitalizēts un atrodas ārstu uzraudzībā. Uzņēmums uztur kontaktu ar cietušo darbinieku un ārstējošo ārstu un rūpējas, lai cietušais darbinieks saņemtu visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

«Drošība ir viena no mūsu galvenajām prioritātēm. NP Foods ir informējis Valsts Darba inspekciju un sadarbojas ar Valsts policiju, lai veiktu rūpīgu notikuma izmeklēšanu. NP Foods uzņēmumos ir noteiktas darba un pārtikas drošības procedūras, kuras tiek ievērotas visos ražošanas posmos. Pēc rūpīgas notikuma izmeklēšanas, mēs pārskatīsim darba un pārtikas drošības procedūras un, ja būs nepieciešams, veiksim nepieciešamos uzlabojumus, lai šādi gadījumi neatkārtotos,» teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 7.septembrī, Rīgā, «Laimas ražotnē», aizdegoties žāvēšanas iekārtai, bija izcēlies ugunsgrēks, un 58 gadus vecs strādnieks nolēmis to dzēst pats saviem spēkiem, rezultātā gūstot apdegumus. Mediķi viņam konstatējuši roku, sejas un krūšu kurvja apdegumus. Cietušais nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā Biķerniekos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu