Veselības ministrijas darbinieki devušies līdzi KNAB uz kratīšanu NMPD

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrijas (VM) darbinieki devās līdzi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvjiem, lai veiktu kratīšanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), apstiprināja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Ministrs pastāstīja, ka biroja pārstāvji otrdien ieradušies ministrijā un aicinājuši piecus VM darbiniekus doties līdzi. Tikai vēlāk noskaidrojies, ka plānots veikt kratīšanu NMPD.

Belēvičs apgalvoja, ka viņam nav informācijas par kratīšanas iemesliem, tomēr atgādināja, ka

NMPD iepriekš, iznomājot vecas automašīnas, licis valstij ievērojami pārmaksāt.

Savukārt ministrija lēmusi atteikties no līdzšinējās prakses nomāt ātrās palīdzības automašīnas Rīgas reģionam no privātā uzņēmuma «Rīgas sanitārā transporta autobāze» (RSTA) un iegādāties automašīnas līzingā.

Jau ziņots, ka 29.aprīlī beidzās līgums ar ārpakalpojuma sniedzēju - privāto uzņēmumu RSTA par ātrās palīdzības nodrošinājumu Rīgas reģionā. Izmaiņas sistēmā rosināja veselības ministrs Belēvičs.

Pēc Veselības ministrijas aprēķiniem, ja turpinātos ārpakalpojuma līgums, tad līdz 2022.gadam valsts privātajam uzņēmējam, kurš nodrošina automašīnas un šoferus Rīgas reģionā, samaksātu 59 miljonus eiro, bet,

pārejot uz valsts pakalpojuma nodrošināšanu, izmaksas būtu par 7,3 miljoniem mazākas. Turklāt ātrās palīdzības automašīnas paliktu valsts īpašumā,

iepriekš priekšrocības uzskaitīja Veselības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu