McLaren atklājis P1 ekstrēmo versiju GTR (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

Britu autosporta un inženierijas firma McLaren Kalifornijas štata Peblbīčā atklājusi iepriekš solīto hipermašīnas P1 modifikāciju GTR, ko drīkstēs lietot tikai slēgtās sacīkšu trasēs.

P1 GTR no standarta modeļa atšķiras visai ievērojami. Pirmkārt automobilim uzstādītā hibrīdsistēma ar 3,8 litru V8 twin-turbo motoru ir par 84 zirgspēkiem jaudīgāka un tagad attīsta apaļus 1000 zirgspēkus. Otrkārt - McLaren inženieri ir veikuši pamatīgas izmaiņas aerodinamikas jomā. P1 GTR ir jauns priekšējās spoilers, par 80 milimetriem platāka priekšējā šķērsbāze, kas uzlabo vadāmību, papildus gaisa plūsmas vadītāji virsbūves sānos, kas palielina piespiedējspēku uz aizmugurējās ass, kā arī masīvs antispārns, kuram līdzīgi kā F1 bolīdiem ir DRS jeb aerodinamiskās pretestības samazināšanas sistēma. Tās galvenā būtība ir atbilstošos brīžos paaugstināt mašīnas maksimālo ātrumu un tādējādi nodrošināt labākas izredzes apdzīt sāncenšus.

P1 GTR ir nedaudz pazemināta un fiksēta balstiekārta, no inkonela (īpašs paaugstinātas izturības vairāku metālu sakausējums) un titāna sakausējuma izgatavota izplūdes sistēma ar divām caurulēm, kā arī 19 collu riteņu diski ar centrālo stiprinājumu, raksta Motor.ru.

McLaren P1 GTR sāks ražot, kad būs samontēta visa 375 standarta P1 partija. Paredzams, ka tas notiks 2015.gadā. Tas, cik McLaren P1 GTR plānots saražot, pagaidām nav zināms, taču cena nav noslēpums - tie būs 1,98 miljoni mārciņu jeb nepilni 2,5 miljoni eiro. Zīmīgi, ka P1 GTR varēs iegādāties tikai tie interesenti, kuru garāžā jau stāv P1 civilā versija.

Bez auto tā pircējs iegūs iespēju ar savu jaunieguvumu braukt pasaulē populārākajās sacīkšu trasēs, trenēties McLaren sacīkšu simulatorā, kā arī piedalīties profesionālo sportistu fiziskās sagatavošanas kursos.

Var atzīmēt, ka Peblbīčā McLaren parādīja arī modeļa 650S sacīkšu versiju. Tā ieguvusi nosaukumu Sprint, motoru sporta specifikai atbilstošu aerodinamiku, balstiekārtu, salona noformējumu, drošības sistēmas, riteņus un tamlīdzīgi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu