VL-TB/LNNK varētu atteikties no Saeimas ārkārtas sēdes bēgļu lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja ceturtdien premjere Laimdota Straujuma (V), tiekoties ar Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (VL-TB/LNNK) valdi un deputātiem, atbildēs uz jautājumiem par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā, tad VL-TB/LNNK deputāti varētu atsaukt parakstus zem ierosinājuma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi. To laikrakstam «Diena» atzinis VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Jūlija sākumā ierosinājumu «valdībai nekavējoties sniegt Saeimai izvērtētu ziņojumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā no Āfrikas un citiem bēgļu izcelsmes reģioniem» parakstīja 45 deputāti. Šai opozīcijas iniciatīvai pievienojās arī Nacionālās apvienības deputāti Rihards Kols, kurš šā iemesla dēļ zaudēja premjeres parlamentārā sekretāra amatu, Imants Parādnieks, Ritvars Jansons, Kārlis Krēsliņš, Romāns Naudiņš, Aleksandrs Kiršteins, Inguna Rībena, Ilmārs Latkovskis, Inese Laizāne, Jānis Dombrava un Dzintars. Nākamajā nedēļā Saeima atsāks darbu rudens sesijā un tās darba kārtībā būs arī šis priekšlikums.

Saruna ar Straujumu liecinot, ka VL-TB/LNNK mērķis nav kaitēt valdībai, bet gan skaļi runāt par saviem vēlētājiem svarīgām lietām. Dzintars pastāstīja, ka otrdien premjerei ir nosūtīti 43 jautājumi, kurus sagatavojuši NA biedri un atbalstītāji. Daži no tiem esot emocionāli retoriski, un vēl arī nav zināms, vai valdības vadītājas atbildes apmierinās partijas biedrus, taču tādā gadījumā būs pamats šo diskusiju turpināt, sacīja politiķis.

Premjere neformālā sarunā ar žurnālistiem un VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētāju Gaidi Bērziņu otrdien atzina, ka ir par NA aicinājumu sabiedrības pārstāvjus sūtīt jautājumus, jo esot ļoti svarīgi zināt, kas cilvēkiem nav skaidrs par šo smago tematu, kurš pēc iespējas vairāk ir jāskaidro. NA un premjeres tikšanās būs slēgta, taču tā tikšot dokumentēta un pēc tam būs publiski pieejams materiāls par sarunas saturu.

Kā ziņots, valdība šovasar vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus. Jautājums par bēgļu uzņemšanu Latvijā iepriekš radījis nopietnas nesaskaņas starp koalīcijas partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu