Tuvākās nākotnes žigulis (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maskavas auto izstādē, kas mediju pārstāvjiem durvis vērs 27.augustā, bet pārējiem interesentiem divas dienas vēlāk, AvtoVAZ prezentēs nākamās paaudzes LADA automobili, modeļa Priora pēcteci Vesta.

Līdz kompaktās automašīnas pasaules pirmizrādei ir atlikušas tikai trīs nedēļas, un ražotājs pamazām sāk atklāt sava jaunuma detaļas. Publicēti arī pirmie oficiālie attēli.

Dizaina attīstības virzienu krievu autobūves kompānija demonstrēja 2012.gadā ar konceptauto X-Ray, kura izskata autors ir Volvo XC 60 dizainers Stīvs Matins. Cik daudz ir saglabāts X-Ray konceptauto sportiski agresīvais tēls, redzēsim pēc mašīnas atklāšanas, taču tīzerbilde ir daudzsološa. Lai gan tas, protams, ir zīmēts priekšdaļas fragments, kuram ar sērijveida modeli var būt visai maz sakara.

Foto: Publicitātes foto

Citādāk ir ar priekšējo paneli, kas nobildēts un tīmeklī noplūdināts pilnā apmērā. Oficiālajā attēlā redzams, ka Vesta būs trīs spieķu stūre ar dažādu sistēmu vadības pogām. Attēlā redzami, piemēram, kruīza kontroles un skaņu sistēmas pārvaldības slēdži, telefona savienojuma poga un pat poga stūres apsildes ieslēgšanai.

Vēl viens interjera elements, kam ir potenciāls jauno žiguli padarīt par modernu auto, ir multimediju sistēma ar samērā lielu skārienekrānu, caur ko pārvaldīt radio, telefonu, mainīt auto iestatījumus un regulēt navigācijas sistēmu.

LADA Vesta Concept
LADA Vesta Concept Foto: Publicitātes foto

Tehnikas ziņā Vesta būs ļoti līdzīga Renault kompaktajiem auto. Motorizācijas jomā viens no centrālajiem agregātiem būs franču ražotāja sarūpēts 1,6 litru benzīna dzinējs, ko varēs kombinēt kā ar manuālo, tā arī automātisko pārnesumkārbu, raksta vācu auto motor und sport.

LADA Vesta ražošanu paredzēts sākt septembrī un automašīnas sākuma cena būs ap 8300 eiro. Augstāk minētie komforta labumi, kā arī tādas ekstras kā elektriskie logu pacēlāji un spoguļu regulētāji, sēdekļu apsilde, automātiskās gaismas, lietus sensors u.c. cenu gan var ievērojami paaugstināt.

LADA X-Ray Concept
LADA X-Ray Concept Foto: Publicitātes foto
Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu