Prezidenti uzsver, ka NATO centrs Rīgā nav radīts tikai cīņai pret Krievijas propagandu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīņa pret Krievijas īstenoto propagandu nav vienīgais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra izveides mērķis, ceturtdien centra atklāšanā uzsvēra Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Grībauskaite norādīja, ka galvenais NATO centra mērķis ir «nevis būt pret kādu, bet gan [NATO] alianses stiprināšanai».

«Šodien mēs redzam nekonvencionālus uzbrukumus aliansei - kiberuzbrukumus un propagandu. Tāpēc šis centrs tika radīts - ne tikai, lai cīnītos ar meliem un uzbrukumiem, bet gan tos pilnībā sagrautu,» uzsvēra Lietuvas prezidente.

Vienlaikus Grībauskaite norādīja, ka

NATO centrs Rīgā nav orientēts pret kādu konkrētu valsti, bet tā uzdevums ir strādāt pie izaicinājumiem, kas radušies nesenā pagātnē.

«Ja mēs runājam par konkrēto situāciju Ukrainā, tad mēs šobrīd redzam jau otro mēģinājumu anektēt tās teritoriju, izmantojot to pašu metodi, ko [Krievija veica] anektējot Krimu. Austrumukrainā tiek piedāvāts rīkot referendumu ar jautājumu cilvēkiem, vai viņi vēlās pievienoties citai valstij. Mēs redzējām to Krimā, tagad to pašu redzam Austrumukrainā. Darbs pie šādiem jautājumiem būs viens no NATO izcilības centra Rīgā uzdevumiem,» pauda Grībauskaite.

Vējonis piekrita Lietuvas prezidentei, sacīdams, ka NATO izcilības centrs nav organizēts tā, lai tas cīnītos tikai ar Krievijas propagandu.

«Ideja par šāda centra izveidi bija jau 2012.gadā. Pagājušajā gadā šis centrs tika akreditēts.

Galvenais uzdevums centram būs atpazīt dažādas problēmas stratēģiskajā komunikācijā vietās pasaulē, kur NATO ir iesaistīta,»

viņš teica.

Jau ziņots, ka ASV senators un ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Džons Makeins (John McCain) NATO izcilības centra atklāšanā Rīgā ceturtdien pauda pārliecību, ka NATO centrs Rīgā palīdzēs sniegt patiesu informāciju visu NATO dalībvalstu iedzīvotājiem, tostarp Baltijas valstīm.

«Šī institūcija [NATO Izcilības centrs Rīgā] būs svarīga, lai nodrošinātu patiesas informācijas izplatību, jo patiesība vienmēr gūst virsroku,» uzsvēra ietekmīgais ASV politiķis.

Uz NATO Izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos atklāšanu ceturtdien bija ieradies prāvs mediju pārstāvju pulks, tostarp no ārzemēm, piemēram televīzijas no Krievijas.

NATO Izcilības centrs stratēģiskās komunikācijas jautājumos darbosies baltā trīsstāvu ēkā Rīgā, Kalnciema ielā 11b, un to ieskauj balts betona mūris. Ēka, pie kuras turpmāk plīvos NATO un Latvijas karogi, atrodas pie Kalnciema un Slokas ielu krustojuma.

NATO centra atklāšanā piedalījās daudz ārvalstu militārpersonu un augstas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu