Bijušās Valsts kancelejas direktores parādsaistības šogad pieaugušas par 95,1%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušās Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes parādsaistības šā gada laikā pieaugušas par 95,1%, salīdzinot ar 2014.gada nogali, un, beidzot pildīt amata pienākumus, bija 14,3 tūkstoši eiro, liecina viņas Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija, beidzot pildīt amata pienākumus šā gada 12.jūnijā.

Deklarācija liecina, ka Dreimane šogad par 15 tūkstošiem eiro pārdevusi viņai piederošu zemes gabalu Skrundas pagastā, savukārt Valsts kancelejas direktores amatā 2015.gadā viņa nopelnīja 23,9 tūkstošus eiro. Vēl 2113 eiro Dreimane šogad saņēmusi pabalstā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Beidzot pildīt amata pienākumus, Dreimanei bankā glabājās 9000 eiro, bet skaidras naudas uzkrājumu viņai nebija. Viņas valdījumā bija 2011.gada automašīna «Toyota Avensis», kā arī viņai piederēja zeme un zemes un ēkas nekustamais īpašums Valgundes pagastā.

Dreimane šogad veikusi divus darījumus, kuru apmērs pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

Jau ziņots, ka Dreimane iesniedza atlūgumu, kad kļuva zināms, ka ģenerālprokurors nemainīs Satversmes aizsardzības biroja lēmumu anulēt viņai speciālo pielaidi valsts noslēpumam. Izskanējis, ka tā atņemta saistībā ar informācijas noplūdināšanu no Valsts kancelejas.

Valdība otrdien Valsts kancelejas direktora amatā apstiprināja bijušo Pārresoru koordinācijas centra vadītāju Mārtiņu Krieviņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu