Pabriks: Ždanoka, līdzīgi kā Krievija, duļķo ūdeni par notikumiem Ukrainā (119)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tatajana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība), līdzīgi kā Krievija, mēģina saduļķot ūdeni par notikumiem Ukrainā, piektdien Latvijas radio raidījumā «Krustpunktā» teica Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks («Vienotība»).

Viņš norādīja, ka pietiek faktu, lai pierādītu, ka virs Ukrainas austrumiem, kur notiek karadarbība starp valdības spēkiem un separātistiem, Malaizijas pasažieru lidmašīnu ar 295 cilvēkiem notrieca seperātisti. Pagaidām gan vēl neesot skaidrs, vai cilvēks, kurš «nospiedis gaili», ir Krievijas pilsonis.

Viņš arī norādīja, ka pietiek faktu, kas apliecina, ka Krievijā daļa no seperātistiem ir Krievijas pilsoņi, tāpat zināms, ka tieši Krievija seperātistiem piegādā ieročus.

Savukārt Ždanoka norādīja, ka pašlaik notiekot informatīvais karš starp Eiropu, ASV un Krieviju. «Notiek informatīvais karš, jūs [Pabriks] ar to nodarbojaties, Roberts Zīle ar to nodarbojas, Latvijas radio ar to nodarbojas,» pauda Ždanoka.

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien oficiāli ieviesa plašas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kuru mērķis ir likt Krievijai mainīt savu pozīciju Ukrainas jautājumā, un publicēja informāciju, ka sankcijas vērstas pret piecām Krievijas bankām.

Jaunie pasākumi, par kuriem pēc mēnešiem ilgas kavēšanās šonedēļ beidzot tika panākta vienošanās, vērsti pret Krievijas banku, aizsardzības un enerģētikas sektoriem saistībā ar «to darbību situācijas Ukrainas austrumos destabilizācijā», teikts ES paziņojumā.

Komentāri (119)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu