Autovadītāju sagaida nepatīkams pārsteigums, atgriežoties stāvvietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/inese.vaikule/TVNET

Brīvdienās Liepājā iespējams ne tikai atpūsties, bet arī saņemt nepatīkamu pārsteigumu - 30 eiro sodu par nepareizu auto novietošanu. Šādā situācijā nesen nonāca LTV raidījuma «4. studija» vadītājas un divu bērnu māmiņas Ineses Vaikules ģimene. Ceļojot ar zīdaini un ratiņiem, viņa novietoja auto tā, lai būtu vieglāk ratiņus izcelt, bet pašvaldības policija par to noteica sodu.

Žurnāliste rakstīja, ka 29.jūlijā kopā ar ģimeni apciemoja savu vismīļāko vasaras pilsētu - Liepāju, novietoja auto Graudu ielā 43, samaksāja par auto stāvvietu un devās pusdienās.

Diemžēl atgriežoties mūs gaidīja nepatīkams pārsteigums - 30 eiro sods par nepareizu auto novietošanu.

Viņa iepriekš neesot zinājusi, ka shematiskā zīme par auto novietošanu apzīmē ne tikai to, ka auto jānovieto perpendikulāri, bet arī to, kādā veidā.

Ceļoja ar bērnu ratiņiem

«Tā kā ceļojām ar zīdaini un bērnu ratiņiem, apstājos tā, lai vieglāk tos būtu izcelt, jo brauktuves malā ir neērts paaugstinājums. Nepaslinkojām un ar abiem bērniem aizbraucām uz Liepājas pašvaldības policiju, kur iesniegumā minēju argumentus, atvainojos un paudu cerību, ka sods tiks anulēts, bet pirmdienas rītā saņēmu atteikumu,» viņa izklāstīja situāciju.

Turklāt autovadītāja, apskatot Google Maps, secināja, ka ne viņa viena tāda «muļķīte».

«Kā redzams foto - 4 no 6 autovadītājiem apstājušies nepareizi - ar purngalu pret ietvi.» Satiksmes drošības speciālists un raidījuma «Zebra» vadītājs Pauls Timrots izteicies, ka sodīšana par šādas zīmes neievērošanu ir diezgan nekorekta rīcība, jo zīmei grūti rast leģitīmu izskaidrojumu.

Parasti šādas zīmes pašvaldības policisti izmanto, lai naski papildinātu pilsētas budžetu un izpildītu uzliktos plānus.
Foto: facebook.com/inese.vaikule/TVNET

Kā situāciju skaidro policijā?

Savukārt Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš TVNET sniedza šādu komentāru: «Pirmkārt, par rakstā minēto, ka «pašvaldības policisti soda tādēļ, lai papildinātu pilsētas budžetu un izpildītu uzliktos plānus», nāksies jūs apbēdināt, jo mums nav jāizpilda kaut kādi mistiskie plāni, lai papildinātu Liepājas budžetu, jo tādu plānu vienkārši nav!

Savukārt par konkrēto situāciju - Ceļu satiksmes noteikumos konkrētā papildzīme Nr. 827 norāda konkrētu transportlīdzekļa novietojuma veidu stāvvietā, šajos noteikumos ir atainoti arī citi transportlīdzekļa novietojuma veidi.

Šāda veida papildzīme ir izvietota tikai un vienīgi pašu autovadītāju un ceļu satiksmes drošībai.

Liepājas pilsētas Pašvaldības policija neveic zīmju izvietošanu, bet gan tikai kontrolē šo zīmju ievērošanu.»

Cik daudz šoferu sodīti šajā vietā?

Lūgts sniegt informāciju, cik daudz autovadītāju sodīti par nepareizu apstāšanos šajā vietā šogad un pērn, Vārpiņš atbildēja, ka Liepājas pilsētas Pašvaldības policijā netiek veidota statistika par konkrētām vietām, kurās tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, līdz ar to šādu informāciju viņš nespēj sniegt.

Papildus viņš piebilda, ka

ikvienam ir tiesības pārsūdzēt amatpersonas lēmumu tiesā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu