Tiesa neatceļ Osipova tēvam piespriesto naudas sodu par bungu spēlēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Liepājas tiesa atstājusi negrozītu Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka Normunda Dīķa lēmumu, ar kuru par miera traucēšanu pēc plkst.23 naudas sods 140 eiro apmērā piespriests organizācijas «Par dzimto valodu!» biedra Jevgēņija Osipova tēvam Jurijam Osipovam.

Liepājas tiesas spriedumu šajā administratīvajā lietā iespējams pārsūdzēt 10 darba dienu laikā, informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Ar iesniegumu par miera traucēšanu pašvaldības policijā bija vērsušies Osipova tēva kaimiņi. Ar Osipoviem aģentūrai LETA neizdevās sazināties.

Savulaik Jevgēņija Osipova tēva Jurija Osipova vārds izskanēja saistībā ar nenoņemto ielas nosaukuma plāksnīti divās valodās pie Osipovu mājas Liepājā, Vaiņodes ielā. Valsts valodas centrs Osipova tēvam piesprieda sodu pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201-35. panta 7. daļas «Par uzrakstu, izkārtņu, bukletu un citu sabiedrības informēšanai paredzētu ziņojumu sniegšanu sabiedrībai pieejamās vietās līdztekus valsts valodai arī svešvalodā, ja normatīvie akti paredz šīs informācijas sniegšanu tikai valsts valodā».

Osipovs iepriekš stāstījis, ka ar šādu akciju viņš vēlas panākt, lai pilsētās, kurās daudz iedzīvotāju referendumā atbalstīja otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, ielu nosaukumus turpmāk rakstītu divās valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu