Latvijas Nacionālajā bibliotēkā darbojas arī Periodikas lasītava (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā lasītājus sākusi apkalpot arī Periodikas lasītava, kur iespējams saņemt senāku gadu periodiskos izdevumus no Periodikas krātuves. Lasītava atrodas ēkas trešajā stāvā.

Periodisko izdevumu krātuvē glabājas viens no nozīmīgākajiem un plašākajiem periodikas krājumiem Latvijā - no 18.gadsimta līdz mūsdienām gan papīra, gan digitālās versijās. Krājumā ir vairāk nekā 16 tūkstošu nosaukumu 28 valodās, tostarp latviešu valodā no 1851.gada, krievu valodā no 1801.gada, vācu valodā no 1701.gada.

LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 lasītājiem jau atvērtas Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava 2.stāvā, Humanitāro un sociālo zinātņu literatūras lasītava 2.stāvā, Jaunākās periodikas lasītava Mezonīna stāvā, Periodisko izdevumu lasītava 3.stāvā, SBA, SSBA Mezonīna stāvā, Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītava 3.stāvā, kā arī Uzziņu un informācijas centra Jāņa Pāvila II lasītava Mezonīna stāvā.

Jau vēstīts, ka uz jauno ēku pārvesta jau vairāk nekā puse LNB krājuma, kas izvietots sešās ēkās. LNB krājums veido aptuveni 4,1 miljonu dažādu izdevumu vienību.

Jauno LNB ēku jeb Gaismas pili iecerēts atklāt 29.augustā, LNB 95.dzimšanas dienā. Taču jau kopš 17.jūnija LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 darbu sākušas vairākas bibliotēkas lasītavas un apkalpošanas punkti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu