Berluskoni: Putins vēlas man piešķirt Krievijas pilsonību un ekonomikas ministra amatu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlas viņam piešķirt Krievijas pilsonību un ekonomikas ministra posteni.

«Itālijā es esmu atbīdīts malā, bet Putins man ir teicis, ka viņš gatavs piešķirt man [Krievijas] pilsonību un uzticēt vadīt ekonomikas ministriju,» 78 gadus vecā bijušā premjerministra teikto citēja laikraksts «La Stampa».

«Mana nākotne? Kļūt par mana drauga Putina ministru,» laikrakstam norādījis skandalozais politiķis.

Putina vizītes laikā Itālija jūnijā Berluskoni solīja, ka viņa pārstāvētā partija «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija!») centīsies panākt pret Krieviju noteikto Rietumvalstu sankciju atcelšanu.

Pēdējā laikā Berluskoni ir iekļuvis virknē skandālu. Jūlijā viņam tika piespriesti trīs gadi cietumā par senatora piekukuļošanu, tomēr juridisku formalitāšu dēļ šis sods viņam nebūs jāizcieš. Martā tiesa viņu attaisnoja nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumu pirkšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Politiķis nesen arī beidza strādāt sabiedriski derīgos darbos, aprūpējot Alcheimera slimības pacientus veco ļaužu pansionātā, kas viņam bija piespriesti cietumsoda vietā par krāpšanos ar nodokļiem.

Berluskoni trīs termiņus ir bijis Itālijas premjerministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu