Kemerons izklāsta plānu cīņai pret islāmistu ekstrēmistu ideoloģiju

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons pirmdien izklāstījis plānu cīņai pret islāmistu ekstrēmistu ideoloģiju.

Kemerons sacīja, ka islāmistu vardarbību veicina ideoloģija, kas ir ne tikai graujoša, bet var šķist arī aizraujoša, un brīdināja topošos džihādistus, ka viņi būs tikai lielgabalu gaļa.

Premjers solīja arī asāk vērsties pret antisemītiskajiem sazvērestību teoriju popularizētājiem un tiem, kas attaisno terorismu, vainojot Rietumu ārpolitiku.

Kemerons arī solīja risināt starpkopienu problēmas skolās, atzīstot, ka ekstrēmistu ideoloģija var šķist pievilcīga identitātes un integrācijas problēmu dēļ.

Premjers savā runā izklāstīja piecgades plānu, kura mērķis ir apturēt islāmistu grupējumu slavināšanu, sevišķi cīnoties pret teroristu grupējuma «Islāma valsts» popularizēšanu.

Tostarp plānots ieviest jaunu likumu, lai cīnītos pret tiem ekstrēmo ideoloģiju sludinātājiem, kas darbojas likumu ietvaros, bet «acīmredzami nīst britu sabiedrību» un visu, par ko tā iestājas.

Varasiestādēm arī jāpierāda, ka britu vērtības, piemēram, likuma vara, ir labas visiem, uzsvēra Kemerons.

Lielbritānijas Musulmaņu padome atzinīgi novērtēja Kemerona aicinājumu apkarot «Islāma valsts» slavināšanu un uzlabot integrāciju, un paplašināt iespējas jauniem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu