Slimnīcā Liepājā ar helikopteru nogādā pasažieri no kruīza kuģa «Nautica»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slimnīcā Liepājā piektdienas rītā ar helikopteru nogādāta pasažiere no kruīza kuģa «Nautica», informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Viņa informēja, ka ap četriem rītā tika saņemta informācija, ka zem Māršala salu karoga kuģojoša pasažieru kruīza kuģa «Nautica», pasažierei ir radušās veselības problēmas. Kuģis atradās ceļā no Tallinas uz Klaipēdu, aptuveni 40 jūras jūdzes no krasta starp Liepāju un Ventspili.

Cietusī pasažiere ir 1930.gadā dzimusi Lielbritānijas valsts pilsone.

Pēc informācijas saņemšanas, trauksme tika izsludināta Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, Jūras spēku flotiles krasta apsardzes kuģim KA-07 «Ausma» un kuģim A-90 «Varonis».

Izmantojot speciālu jūras frekvenci un tālruni, tika nodrošināta medicīniskā konsultācija, savienojot konferences režīmā kuģa «Nautica» ārstu ar specializētā medicīnas centra ārstu.

Kuģis «Ausma» tika norīkots no Liepājas ostas 84.piestātnes uzņemt NMPD brigādes personālu un nogādāt to uz kuģi «Nautica», lai noskaidrotu cietušās pasažieres veselības stāvokli un sniegtu rekomendācijas turpmākai rīcībai. Ņemot vērā laika apstākļus un cietušās stāvokli, tika pieņemts lēmums veikt evakuāciju ar Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru.

Cietusī pasažiere un viņas ģimenes loceklis ar helikopteru tika nogādāts Liepājas slimnīcā un nodota mediķu aprūpē, savukārt krasta apsardzes kuģis «Ausma» uz kruīza kuģa «Nautica» palikušo NMPD brigādes personālu nogādāja Liepājas ostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu