KM cer uz lielāku interesi darbam Mediju politikas nodaļā (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nepietiekamās intereses dēļ Kultūras ministrija (KM) pagarinājusi pieteikšanās termiņu konkursam uz amatiem jaunajā Mediju politikas nodaļā un cer, ka konkursam pieteiksies lielāks pretendentu skaits.

Cik pieteikumu saņemts līdz šim un vai interese ir būtiski lielāka, KM pagaidām neatklāja. Iepriekš tika saņemti seši septiņi pieteikumi uz kopumā trīs vakancēm jaunajā nodaļā, taču KM uzskatīja, ka konkurence nav pietiekama, tādēļ izšķīrās pagarināt pieteikšanās laiku.

Plānots, ka jaunajā nodaļā strādās trīs cilvēki - vadītājs, eksperts un juriskonsults.

Iepriekš kultūras ministre Dace Melbārde (NA) norādīja, ka, ņemot vērā izveidojušos ģeopolitisko situāciju, ir nepieciešama jauna pieeja mediju politikai. Viņa atzina, ka, ienākot Latvijā digitālajai televīzijai, mediji ir jo īpaši sadrumstalojušies. Parādījušies arī tādi, kuru saturs nav Latvijai labvēlīgs.

Mediju politikas nodaļa nenodarbošoties ar kontrolēšanu, viņa uzsvēra. Tā strādāšot, lai radītu labvēlīgu vidi daudzveidīgu un un kvalitatīvu mediju attīstībai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu