Girss pamet politiku; pievērsīsies «pilsonisko tiesību aizsardzībai»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā kā partijas «Par dzimto valodu» darbību nav plānots atjaunot, partijas valdes loceklis, prokrieviskais aktīvists Illarions Girss, turpmāk plāno pievērsties pilsonisko tiesību aizsardzības jomai, aģentūrai BNS apstiprināja aktīvists.

Girss norādīja, ka savas līdzšinējās darbības akcentu nemainīs un turpinās strādāt kustībās «Russkaja Zarja» un «Latvijas sirdsapziņas gūstekņu līga». Viņš turpināšot darbību tiesību aizsardzības organizācijās, lai aizstāvētu krievvalodīgo iedzīvotāju tiesības Latvijā.

Aktīvists izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka viņš «pametīs politiku», jo nav spējis rast atbalstu savai darbībai, kā arī nevēlas vairāk «mocīt gan kreisos, gan labējos radikāļus» - Drošības policiju un tai «dievbijīgi klausošo» «Saskaņu».

Girss arī atvainojas latviešiem, ka nav spējis atvērt to sirdis un prātus ar aicinājumiem pret rusofobiju.

Girss uzsver, ka nav meklējis izdevīgumu, bet izvirzījis tikai politiskas prasības - pilsonību nepilsoņiem, krievu valodai valsts valodas statusu, iestāties pret nacismu un NATO.

Girss arī noliedza, ka viņa lēmums būtu saistīts ar Drošības policijas trešdien veikto Vladimira Lindermana aizturēšanu. «Es savu paziņojumu izplatīju vēl pirms DP veica Lidermana aizturēšanu,» teica Girss.

Partijas

«Par dzimto valodu» darbība iepriekš tika apturēta ar tiesas lēmumu par gada pārskata neiesniegšanu.

Prasību apturēt Lindermana partijas darbību izteica Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Jūnijā Girss, Aleksandrs Gapoņenko, Vladimirs Buzajevs, Lindermans, Girss, Sergejs Malahovskis, Jevgeņijs Osipovs un Einārs Graudiņš rīkoja preses konferenci par jaunas organizācijas «Latvijas sirdsapziņas gūstekņu līga» dibināšanu. Visi, kas organizēja pasākumu, tika nogādāti policijas iecirknī. Pirms tam policijas darbinieki noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu, kuru pasākuma dalībnieki parakstīja.

Savukārt trešdien DP aizturēja nacionālboļševiku Lindermanu. Aizturēšanas iemeslus DP pagaidām neatklāj. Policija nekomentēja, vai aizturēšana ir saistīta ar incidentu Ādažos, kur tika aizturēti divi Krievijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu