Dinamiskākais Bentley (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Britu autobūves kompānija Bentley atklājusi spriganāko auto, ko jebkad radījusi lietošanai ikdienā. Tā ir kupeja Continental GT3-R, kas cēlusies no Lemānas sērijas sacensībām domātā GT3 klases sacīkšu auto un 100 km/h spēj sasniegt 3,8 sekundēs.

Bentley Continental GT3-R ir apgādāts ar 4 litru V8 turbodzinēju, kurš attīsta 580 ZS un 700 Nm, kas pieejami jau pie 1700 apgriezieniem minūtē. Motors strādā pārī ar vācu kompānijas ZF izstrādātu astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un caur to vilkme kā ierasts tiek novadīta abām asīm. Bentley norāda, ka pārnesumkārba ir modificēta maksimāli strauja paātrinājuma iegūšanas nolūkā, turklāt dinamiskās īpašības palīdz uzlabot pirmo reizi izmantotā griezes vektorēšanas sistēma, kas optimāli sadala vilkmi starp aizmugurējiem riteņiem. Tā kā pārnesumi ir īsāki, Continental GT3-R maksimālais ātrums nav liels - tikai 273 kilometri stundā, tiesa, šis rādītājs vēl nav oficiāli apstiprināts.

Paralēli Bentley speciālisti ir izmainījuši elektroniskās stabilitātes programmas iestatījumus, kas nodrošinās azartiskākas sajūtas, kā arī pārprogrammējuši pārnesumkārbas vadības bloku, kas vēl vairāk nodalīs ikdienas braukšanai domāto Drive režīmu no Sport.

Salīdzinot ar Continental GT V8 S, GT3-R ir par 100 kilogramiem vieglāks. Tas gan nenozīmē, ka britu kupeja vairs neietilpst smagsvaru kategorijā, jo uz svariem aizvien rāda daudz - 2195 kilogramus. Svara samazinājums panākts, atsakoties no aizmugurējiem sēdekļiem, uzstādot titāna izplūdes sistēmu, kas ir par 7 kg vieglāka, un palielinot oglekļa šķiedras lietojumu ar ādu un alkantaru iztapsētā salona apdarē.

Bez tā dinamiskākajam bentlijam ir izmainīts ārējais dizains, ko nosaka jauni aerodinamikas elementi, 21 collu lieli kalti riteņu diski ar speciāli piemeklētām 275/35 izmēra Pirelli riepām, kam raksturīgi augsti saķeres rādītāji, kā arī spēcīga bremžu sistēma ar oglekļa šķiedras silīcija karbīda diskiem (420 mm priekšā, 356 mm aizmugurē).

Bentley kopumā plāno izlaist 300 GT3-R un visi tie būs ledājbaltā krāsā, ar zaļiem bremžu suportiem un dažādu toņu zaļām līnijām uz sāniem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu