McLaren izlaidīs ekstrēmu P1 GTR

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

Atceroties uzvaru, ko pirms 19 gadiem Lemānas 24 stundu izturības sacensībās izcīnīja McLaren F1 GTR, britu autosporta un inženierijas kompānija McLaren Automotive ir nolēmusi atdzīvināt leģendāro burtu virknējumu, izlaižot tikai slēgtām teritorijām domātu hipermašīnu McLaren P1 GTR.

P1 GTR ražošanu McLaren sāks, kad būs uzbūvēts pēdējais no plānotajiem 375 sērijveida P1. Jau P1 ir īsts zvērs oglekļa šķiedras ādā, taču, tā kā inženieriem nebūs vajadzības iekļauties kaut kādos satiksmes drošības prasību rāmjos, P1 GTR izstrāde tiks organizēta ar domu radīt labāko auto, kādu jebkurš vadītājs varētu vēlēties.

McLaren F1 GTR uzvaru Lemānā izcīnīja 1995.gadā
McLaren F1 GTR uzvaru Lemānā izcīnīja 1995.gadā Foto: McLaren

Tas nozīmē, ka GTR modifikācija 916 zirgspēkus spēcīgo standarta P1 pārspēs visos parametros - gan veiktspējas, gan saķeres, gan aerodinamikas un piespiedējspēka ziņā. Paredzamais P1 GTR jaudas rādītājs ir 1000 zirgspēku, ko maksimāli lietderīgi palīdzēs izmantot paplatināta šķērsbāze, šosejas sacīkstēm domāti sliki un agresīvāks ārējais dizains, kas pirmām kārtām būs funkcionāls un kalpos labāku rezultātu sasniegšanai sacīkšu trasē.

McLaren norāda, ka P1 GTR izstrādāts pēc P1 īpašnieku pieprasījuma. P1 GTR maksās 1,98 miljonus sterliņu mārciņu, tātad būs ievērojami dārgāks nekā P1, taču būtiski, ka bez paša auto šīs programmas ietvaros pircējs iegūs apmācības, ekskluzīvu piekļuvi McLaren simulatoriem, konsultācijas pie McLaren sportiskās sagatavotības speciālistiem, kā arī iespēju piedalīties vismaz sešos starptautiska mēroga pasākumos (runa nav par sacensībām) slavenākajās F1 trasēs.

To, cik P1 GTR kopumā tiks izlaisti, McLaren Automotive vadītāji vēl nav izlēmuši. Viens gan ir pilnīgi skaidrs - daudz šādu auto nebūs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu