Prezidenta apsardze uzsākusi darbu Ogres pašvaldības piešķirtajā dzīvoklī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS

Jaunievēlētā prezidenta Raimonda Vējoņa apsardze ceturtdien ir uzsākusi darbu Ogres pašvaldības piešķirtajā dzīvoklī, pastāstīja pašvaldībā.

Pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs teica, ka parakstīts dzīvokļa pieņemšanas - nodošanas akts un apsardzes pārstāvjiem nodotas dzīvokļa atslēgas.

Savukārt informācija par jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsardzes procedūrām, tās organizāciju un tehniskajiem līdzekļiem netiks atklāta, jo šādai informācijai ir valsts noslēpuma statuss, pastāstīja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Jūnijā Ogres pašvaldība NBS Militārajai policijai (MP) nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā dzīvokli, lai būtu iespējams nodrošināt Vējoņa apsardzi. Jaunievēlētais prezidents iepriekš pavēstīja, ka turpinās dzīvot Ogrē un uz Jūrmalas rezidenci nepārvāksies. Prezidenta apsardzes lietošanai nodots nekustamais īpašums Ogrē, Nogāzes ielā. Kopējā dzīvokļa platība ir 55,1 kvadrātmetrs.

Vējonis norādīja, ka

Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī nav izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta.

«Valsts Prezidenta rīcībā rudenī būs Rīgas pils telpas, reprezentācijas vajadzībām ir iespējams izmantot Latvijas pilis un citas ēkas. Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī ir izmantojama vienīgi darba sanāksmēm,» teica jaunievēlētais prezidents.

«Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) tomēr uzsver, ka rezidence ir piemērota dzīvošanai un tās telpas prezidenta vajadzībām tiktu pielāgotas pēc prasību saņemšanas no Valsts kancelejas.

MP Valsts prezidenta noteiktajā kārtībā nodrošina Valsts prezidenta, viņa ģimenes locekļu, jaunievēlētā Valsts prezidenta (laikā no ievēlēšanas līdz svinīgā solījuma došanai), personas, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu, Valsts prezidenta kancelejas un Valsts prezidenta rezidences aizsardzību (apsardzi).

Vējonis par Valsts prezidentu tika ievēlēts Saeimas ārkārtas sēdē 3.jūnijā. Valsts prezidenta amatā viņš stāsies pēc zvēresta nodošanas 8.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu