Brīnummēslojums izcilai tomātu ražai. Pagatavo pats!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Dārzkopji vienmēr naski dalās ar dažādām receptēm labas ražas iegūšanai. Kāds tomātu audzētājs «rooms.lv» dalījies ar savu tomātu audzēšanas recepti, ko atradis senā avīzē un dēvē to par vectēvu metodi.

Recepte ir ļoti vienkārša, to var pagatavot mājas apstākļos:

«3 l burkā ieleju 2,6-2,7 l ūdens bez hlora (nostādinātu), pievienoju 100 g ar ūdenī atšķaidītu raugu un ½ ēdamkaroti cukura.

Apklāju ar marli un burku turu tumšā vietā, laiku pa laikam saturu apmaisot. Šķīdums ir gatavs tad, kad beigsies rūgšana.

Vienu glāzi atšķaidu ar 10 l ūdens un zem katra krūma paleju 1 l. Vasaras laikā veicu 3 šādas piebarošanas.

Rezultātā raža mums bija fantastiska!»

Receptes autors raksta, ka tomātu krūmi izauga spēcīgi, uz augļiem nebija degumu, augi viegli pārcieta tveici un jebkuru citu nelaiku. Bet pats lielākais izbrīns bija par to, ka tomāti auga un nogatavojās visu oktobri, kaut gan bija gan lietus, gan vēsas naktis. Un galvenais – nekādas brūnās puves!

Autors lielisko rezultātu skaidro ne tikai ar brīnmmēslojumu, bet uzskata, ka diezgan ievērojami palīdzēja komposts un mulčēšana.

Vai arī tev ir lieliska recepte labai tomātu ražai? Pastāsti, rakstot uz www.dzive@apollo.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu