«Ziedkalnes» problēmas risinās LM. Iemītnieki nejūtas droši (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pansionāta «Ziedkalne» problēmās spiesta iesaistīties arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Viņa jau drīz plāno tikties ar labklājības ministru Uldi Auguli. Šodien Ziedkalnē notika plaša sanāksme, kurā amatpersonas pārrunāja sasāpējušos jautājumus. Tikmēr paši iemītnieki stāsta, ka nejūtas droši.

Šis rīts iekšpusē, kā ziedkalnieši sauc pansionāta teritoriju, sākas ar biežu vārtu vēršanu. Uz sapulci atbrauc darbinieki, lielais direktors no aprūpes centra «Zemgale» un Labklājības ministrijas ierēdņi. Viņu mērķis ir gan atspēkot baumas par iestādes slēgšanu, gan noskaidrot, vai klienti un darbinieki jūtas droši un pasargāti. Pēdējā laikā

«Ziedkalnes» vārds izskanējis saistībā ar aizdomām par vairāku klientu seksuālu izmantošanu.

Direktore Aija Petuhova aizdomas noliedz, sakot, ka klientiem vienkārši ir attiecības. Policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Šejienes iemītnieki ir kā lieli bērni. Vispirms viņi mums pauž prieku par gaidāmo ekskursiju uz Rīgu. Braukšot uz zoodārzu. Bet jau nākamajā brīdī stāsta, ka vienai no izvarotajām meitenēm bijis aborts.

Kamēr runājamies ar iemītniekiem, sapulce beidzas. Pirmie to atstāj darbinieki. Viņi gan runāt negrib. Neuzticas mums, jo mēs nomelnojot iestādi.

Labklājības ministrijā tagad gaida abu iesaistīto pušu redzējumu – kā turpmāk risināt šīs problēmas, lai klienti šeit justos droši un pasargāti.

Par «Ziedkalni» pie sevis uz īpašu sarunu labklājības ministru Uldi Auguli izsauks arī viņa tiešā priekšniece – ministru prezidente.

Taču Augulim par pansionāta iemītnieku atbalstu uztraukties nevajadzētu. Vismaz šajā pansionātā partijai, ko viņš pārstāv, ir liels atbalsts. Iemītnieces saka, ka pēdējās vēlēšanās – kad balsojām par Eiroparlamentu – viņus uz Vilci balsot veduši ar busiņu.

Informācija CVK mājas lapā gan liecina, ka citas partijas Vilcē tomēr saņēmušas vairāk balsu nekā «Ziedkalnes» iemītnieku atbalstītie zaļzemnieki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu