Girss publicējis video ar savas pases sadedzināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Par dzimto valodu» aktīvists Illarions Girss sola atteikties no Latvijas pilsonības. «Arī Gandijs, cīnoties par Indijas brīvību, sadedzināja savu pasi,» sacīja Girss, kurš šodien, Latvijas okupācijas dienā, internetā izvietojis video, kurā redzams, kā viņš dedzina Latvijas Republikas pasi.

Viņš skaidroja, ka Latvijas pilsoņa pases dedzināšanas akts ir protests pret Latvijā esošo nepilsoņu politiku. Girss apgalvoja, ka šāds gājiens neesot viņa «publicistiskā ekspresija», bet gan attālināšanās no «Latvijā esošā rasisma».

Girss sola atteikties no Latvijas pilsonības, bet citas valsts pilsonībai viņš pieteikties neplānojot. «Nesagādāšu tādu prieku,» uzsvēra Girss.

Viņš skaidroja, ka Latvijā pat tādi «nožēlojami krievi kā «Saskaņa» neko nav spējuši ietekmēt». Girss izmantojis savas pilsoņa tiesības, gan balsojot, gan pats piedaloties vēlēšanās, tomēr tas neko neesot mainījis.

Arī nepilsoņi spēj mainīt dienaskārtību, sacīja Girss, atgādinot par valodu referendumu, kuru iniciēja nepilsoņi Vladimirs Lindermans un Jevgēņijs Osipovs.

Jautāts par to, vai viņš maksās likumā noteikto sodu par tīšu personu apliecinoša dokumenta bojāšanu, Girss norādīja, ka viņam nav problēmu ar sodiem un viņš tos samaksās.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir noteikts, ka par tīšu personu apliecinoša dokumenta bojāšanu var uzlikt naudas sodu līdz trīsdesmit pieciem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu