KNAB šefa muļķīgie uzdevumi - iemesls, kāpēc pamet darbu (63)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka «muļķīgie un nevajadzīgie uzdevumi» kļuva par iemeslu, kāpēc darbu iestādē nolēma pamest izmeklētāja Signe Bole, kura strādājusi arī pie apjomīgās «Daimler» krimināllietas. To viņa atklāja Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā».

«Kad pēdējos mēnešus nāca dažādi muļķīgi uzdevumi no biroja priekšnieka Streļčenoka puses, piemēram, meklēt iesniegumus no 2004. no līdz 2014. gadam, un tie jau nekur nav pazuduši. Kad tie bija jāmeklē papildus pārējiem pienākumiem, tad mani šis darbs un viss notiekošais bija nogurdinājis,» saka Bole.

«Es aizgāju projām tikai tāpēc, ka nevēlējos pildīt kaut kādus muļķīgus uzdevumus,» atzīst bijusī KNAB izmeklētāja.

«Ja es esmu izmeklētājs, tad es izmeklēju lietas, nevis pildu dažādus muļķīgus un nevajadzīgus uzdevumus, kuri nevienam nav vajadzīgi.»

Jau vēstīts, ka darbu KNAB pametuši vairāki pieredzējuši darbinieki. Argumenti aiziešanai no KNAB esot vairāki, proti, nespēja sastrādāties ar KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, jo viņš devis nesaprotamus un neizpildāmus uzdevumus, bet pēc tam nav iedziļinājies argumentācijā, kāpēc uzdevumi nevar tikt izpildīti.

Tāpat KNAB priekšnieks objektīvu iemeslu dēļ neizpildītos uzdevumus atzīmēja kā darba trūkumus un savstarpējā komunikācija izveidojās saasinātā vidē.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu