Topošais prezidents: Krievija piekopj agresīvu politiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievija piekopj agresīvu politiku gan aizsardzības jomā, gan ekonomikā, šādu viedokli šovakar LTV pauda topošais Latvijas prezidents, pašlaik joprojām aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Vējoņa vērtējumā, Krievija ir neprognozējama valsts, ko tā spilgti apliecinājusi Ukrainā. Politiķis uzsvēra, ka Krievija, lai arī pati to noliedz, ir tieši iesaistīta šajā militārajā konfliktā gan ar finanšu atbalstu, gan militāro tehniku un karavīriem.

Politiķis uzsvēra, ka Latvijā pašlaik nevajag apgalvot, ka Krievija uzbruks mūsu valstij, jo pašlaik militāro draudu līmenis Latvijai esot zems, tomēr tas nevarot būt iemesls, lai Latvija pārstātu domāt par savas drošības stiprināšanu.

Pašlaik Latvijas valsts aktivitātes ir vērsts uz to, lai izpildītu NATO jau pieņemtās apņemšanās un katrā no Baltijas valstīm pastāvīgi uzturētos bataljona lieluma NATO starptautisko spēku vienība.

Runājot par iespēju pāriet Latvijas skolās uz izglītību tikai valsts valodā, kam allaž bijusi pievērsta asa Krievijas uzmanība, Vējonis pauda viedokli, ka Latvijas izglītības sistēma nav gatava šādām reformām un tās nav īstenojamas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu