Rīkotāji: Eiropraida pasākumi Rīgā piesaistījuši plašu interesi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ Rīgā notiekošie Eiropraida nedēļas pasākumi ir piesaistījuši plašu cilvēku interesi, stāstīja lesbiešu, geju, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības «Mozaīka» valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

«Interese ir liela - vakar Praida namā jeb Kaņepes kultūras centrā norisinājās pirmā darbnīca, kas bija plaši apmeklēta, un kinoteātrī «K.Suns» demonstrēta pirmā no festivāla «Melnā neļķe» filmām, kas arīdzan ieinteresēja publiku,» stāstīja Garina, piebilstot, ka kinoteātra zālē visiem apmeklētājiem neesot pieticis vietas.

Viņa stāstīja, ka cilvēki labprāt izmanto iespēju apmeklēt Kaņepes kultūras centrā esošo LGBT informācijas centru.

Vaicāta, vai Eiropraida nedēļas rīkotājiem ir gadījies saskarties ar naidīgu attieksmi, agresiju vai provokācijām, Garina atbildēja noliedzoši. «Viss ir kārtībā. Lai gan pie visām Eiropraida norises vietām dežurē policija, izskatās, ka viņu palīdzība nav nepieciešama,» sacīja «Mozaīkas» valdes priekšsēdētāja.

Kā ziņots, līdz 21.jūnijam Rīgā norisinās Eiropraida nedēļa, interesentiem piedāvājot ap 50 dažādu pasākumu - izstādes, lekcijas, diskusijas, filmu vakarus u.c. Galvenā pasākumu norises vieta ir Kaņepes kultūras centrs jeb Praida nams.

Eiropraida centrālais notikums būs «EuroPride 2015» gājiens un sapulce, kas 20.jūnijā no plkst.13 līdz 18.30 norisināsies Vērmanes dārzā un tā apkaimē.

«Mozaīka» gājienu pieteikusi maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts «veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju». Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu