Bergmanis sola stiprināt Zemessardzi un nodrošināt naudu aizsardzībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsardzības ministra amatam izvirzītais Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) pēc apstiprināšanas amatā sola stiprināt Zemessardzi un nodrošināt finansējuma pieaugumu aizsardzībai.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» Bergmanis atzina, ka aizsardzības joma ir viena no jomām, kuru iepriekšējie ministri ir ļoti labi sakārtojuši. Bergmanis turpināšot īstenot iepriekšējā ministra prioritātes, piemēram, stiprināt Zemessardzi.

Pašreizējā saspringtajā situācijā pasaulē, tai esot viena no galvenajām lomām Latvijas aizsardzības nodrošināšanā. Tādēļ plānots turpināt tās stiprināšanu, plānots piesaistīt jaunus cilvēkus un palielināt kaujas spējas.

Bergmanis arī plāno pārliecināt kolēģus valdībā par nepieciešamību turpināt sākto virzību uz finansējuma palielināšanu aizsardzības budžetam, lai nodrošinātu tam 2% no iekšzemes kopprodukta.

Jau ziņots, ka ZZS valde nolēma aizsardzības ministra amatam virzīt Bergmaņa kandidatūru un par savu izvēli nekavējoties informēja Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu. Premjerministre paudusi gandarījumu par ZZS izvēli.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Viņš ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu