Koalīcijas partneri vienprātīgi, ka viņiem nepieciešams turpināt darbu kopā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdošās koalīcijas partneri šodien pārrunāja jautājumu par Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātiem un vienojās, ka pašreizējiem partneriem jāturpina strādāt kopā, neskatoties uz atšķirīgiem viedokļiem konkrētos jautājumos iepriekš.

«Koalīcija viennozīmīgi nolēma, ka mēs turpinām strādāt,» pēc koalīcijas partneru iknedēļas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Viņa norādīja, ka pašlaik nav indikāciju, ka partneri varētu nediskutēt vai nevienoties par nākamā gada valsts budžetu. Pašreizējā koalīcija apņemas strādāt pie budžeta, kaut tas arī varētu nebūt vienkārši, piebilda valdības vadītāja.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķis Einārs Cilinskis akcentēja, ka nacionālā apvienība, līdzīgi kā pārējie partneri, plāno turpināt darbu šajā koalīcijā. Viņš atzina, ka partneriem bija atšķirīgi viedokļi konkrētos jautājumos, bet svarīgākais ir tas, ka koalīcija vienojusies turpināt darbu.

Cilinskis piebilda - ir noiets posms, ievēlēts jauns Valsts prezidents, drīz būs pabeigta Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, tāpēc saruna par turpmākām prioritātēm un plānotajiem darbiem ir «diezgan loģiska».

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars uzsvēra, ka nestabilitāte valdībā nav ZZS interesēs, turklāt priekšā ir pietiekami atbildīgi brīži. Nākamā gada budžeta veidošana varētu būt smags jautājums, tomēr partneri cer uz konstruktīvu sadarbību. ZZS cer, ka šī koalīcija nostrādās pietiekami ilgi, teica Tavars, uzteicot Straujumas un «Vienotības» kā valdošās partijas darbu.

Uz jautājumu par nosacījumiem nākotnes sadarbībai Straujuma atbildēja, ka «koalīcija nevar strādāt uz nosacījumiem, mēs vienkārši vienojāmies strādāt tālāk».

Kā ziņots, spriedze koalīcijā radās Valsts prezidenta vēlēšanu laikā pagājušajā nedēļā. Pirms pēdējās balsojuma kārtas nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcija nolēma neatbalstīt Zaļo un zemnieku savienības, kā arī lielākās daļas «Vienotības» virzītā aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā. Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars pēc frakcijas sēdes uzsvēra, ka, šādi rīkojoties, tā nepārkāpj koalīcijas līgumu.

Straujuma pēc nacionālās apvienības lēmuma norādīja, ka, iespējams, pēc Valsts prezidenta vēlēšanām attiecības starp valdības partneriem būs nedaudz nervozas, tomēr pašreizējā Saeimas sastāvā izveidot citu koalīciju ir ļoti sarežģīti. Vērtējot situāciju koalīcijā kopumā, Straujuma uzsvēra, ka pamata satraukumam nav. Tādēļ netika sasaukta koalīcijas ārkārtas sanāksme, bet jautājums pārrunāts šodienas iknedēļas tikšanās reizē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu