LRA noliedz, ka balsojuši par Vējoni; publisko balsojuma foto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Reģionu apvienība

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) noliedz, ka Raimonds Vējonis Valsts prezidenta vēlēšanu pēdējā kārtā trūkstošās balsis būtu saņēmis no viņiem. Lai to apliecinātu, politiķi izsūtījuši medijiem sešu vēlēšanu zīmju attēlus, kuros redzams balsojums «pret» Vējoni.

Latvijas Reģionu apvienība apsveic jaunievēlēto Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un izsaka cerību, ka turpmākos četrus gadus Raimonds Vējonis sevi pilnībā veltīs darbam Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labā, pildot priekšvēlēšanu debatēs paustos solījumus un apņemšanās un cienīgi pārstāvot Latvijas valsti gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Latvijas Reģionu apvienība vienlaikus pilnībā atzīst vēlēšanu rezultātus un uzskata, ka vēlēšanas ir notikušas atbilstoši valsts likumdošanai, teikts medijiem nosūtītajā paziņojumā.

Vienlaikus LRA pauž bažas par publiskajā telpā vairāku politiķu un politikas ekspertu iniciētajām spekulācijām par to, kā un kuras partijas deputāti ir balsojuši par Raimondu Vējoni pēdējā balsojumā.

LRA uzsver, ka minējumi par to, ka kāds no Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas deputātiem pēdējā vēlēšanu kārtā būtu balsojis par Raimondu Vējoni, ir pilnībā nepamatoti. LRA frakcijas deputāti pilnībā atbalstīja savu izvirzīto prezidenta amata kandidātu Mārtiņu Bondaru, balsojot pret visiem pārējiem izvirzītajiem prezidenta amata pretendentiem.

Lai izvairītos no jebkādām nevajadzīgām diskusijām un spekulācijām, LRA deputāti savu balsojumu ir fiksējuši, nofotografējot vēlēšanu biļetenus. Jau laikus pieļaujot vēlāku spekulāciju iespējamību, viens no frakcijas deputātiem – Juris Viļums – pēdējā balsojumu kārtā nepiedalījās vispār, norāda LRA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu