Līdz ar ievēlēšanu, Militārā policija uzņēmusies Vējoņa apsardzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar ievēlēšanu, Militārā policija uzņēmusies jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsardzi, zināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

NBS norāda, ka saskaņā ar likumdošanu, Militārā policija nodrošina jaunievēlētā Valsts prezidenta - laikā no ievēlēšanas līdz svinīgā solījuma došanai - apsardzību. NBS arī uzsver, ka Militārā policija nodrošina arī esošā un bijušo prezidentu apsardzību.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas Valsts prezidenta amatā trešdien, 3.jūnijā, Saeima ārkārtās sēdē ievēlējusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Par Vējoni nobalsojuši 55 deputāti, pret - 42 parlamentārieši. Viena vēlēšanu zīme atzīta par nederīgu.

Jaunais Valsts prezidents dzimis 1966.gadā Pleskavas apgabalā, Krievijā. Viņš bijis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs vairākās valdībās. Vējonim ir bioloģijas zinātņu maģistra grāds, kuru viņš ieguvis Latvijas Universitātē.

Viņš ir strādājis par bioloģijas skolotāju Madonas 1.vidusskolā. Vēlāk Vējonis bijis Madonas domes deputāts, Skultes ostas valdes loceklis, kā arī divu Saeimas sasaukumu deputāts. 2002.gada novembrī Einara Repšes valdībā Vējonis kļuva par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu