Brigmanis prognozē, ka koalīcijas deputāti atdos savas balsis par Vējoni prezidenta amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis trešdien žurnālistiem prognozēja, ka koalīcijas deputāti Valsts prezidenta vēlēšanās atdos savas balsis par ZZS izvirzīto kandidātu, aizsardzības ministru Raimondu Vējoni.

«Mums nav jāvāc balsis, deputāti paši nobalsos,» viņš sacīja.

Taujāts, vai tiek pieļauts, ka par Vējoni varētu nobalsot arī kāda no parlamenta opozīcijas partijām, Brigmanis atbildēja, ka «es domāju, ka koalīcijas deputāti nobalsos. Kāpēc lai nenobalsotu?».

Uz jautājumu, vai Nacionālā apvienība (NA) ir solījusi, ka gadījumā, ja kādā no balsošanas kārtām izkristu viņu izvirzītais kandidāts Egils Levits, apvienības deputāti varētu balsot par Vējoni, Brigmanis atbildēja, ka «speciāli solījusi nav, bet es domāju, ka tas ir process, kas notiek».

Politiķis norādīja, ka šobrīd esot tikai viena doma - uzvarēt vēlēšanās. «Es domāju, ka citu runu tagad nevar būt,» teica Brigmanis.

Vaicāts, vai trešdien tiks ievēlēts jauns prezidents, parlamentārietis atbildēja, «ja nebūs, tad tiksimies atkal pēc 15 dienām. Bet es domāju, ka tas būtu valstiski atbildīgs solis šodien prezidentu ievēlēt».

Jau ziņots, ka Saeima ārkārtas sēdē trešdien vēlē Valsts prezidentu, uz šo amatu izvirzīti četri kandidāti - Raimonds Vējonis, Egils Levits, Mārtiņš Bondars un Sergejs Dolgopolovs.

Saeimas sēde sākās plkst.10. Šobrīd sākusies balsošana.

Aizsardzības ministru Vējoni izvirzījusi ZZS, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu izvirzījusi NA, Saeimas deputātu Bondaru virza Latvijas Reģionu apvienība, bet deputātu Dolgopolovu - «Saskaņa».

Koalīcija līdz šim nav vienojusies par atbalstu vienotam kandidātam. Valsts prezidentu vēlēs slēgtā balsojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu