Akcijā «MansPrezidents.lv» visvairāk balsu savācis Bondars

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien, 2. jūnijā pie Saeimas ēkas sabiedrības iniciatīvu portāls ManaBalss.lv iepazīstināja Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci ar Latvijas iedzīvotāju kopējo izvēli, kuram jākļūst par nākošo Latvijas Valsts prezidentu. Pārliecinošs balsu vairākums ir Latvijas reģionu apvienības (LRA) līderim un prezidenta amata kandidātam Mārtiņam Bondaram.

Sabiedrības iniciatīvu portāls ManaBalss.lv aprīļa mēnesī uzsāka līdzdalības akciju MansPrezidents.lv, kurā ikvienam Latvijas iedzīvotājam tika sniegta iespēja atklāti paust atbalstu deputātu oficiāli izvirzītajiem prezidenta amata kandidātiem, kā arī pretendentiem, kuriem lielu atbalstu izteikuši paši iedzīvotāji.

Kā ziņo pasākuma organizatori, vairāk nekā mēneša laikā akcijā piedalījušies ap 15 000 cilvēku, kas izteikuši savu izvēli par nākamo valsts galvu.

Akcijas organizatori Saeimas priekšsēdētāju mudina ņemt vērā iedzīvotāju balsojuma rezultātus. Savukārt Mūrniece viņiem no sirds pateicās par ieguldīto laiku un spēku rezultātu apkopošanā un akcijas organizēšanā.

Mārtiņš Bondars saņēmis 5623 balsis, tad seko Egils Levits ar 3943, Vaira Vīķe-Freiberga ar 3758, Sanda Kalniete ar 913, Gunārs Kūtris ar 279, Raimonds Vējonis ar 79 un Sergejs Dolgopolovs ar 53 Latvijas iedzīvotāju balsīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu