Kā gados vecākām sievietēm ģērbties uz darba interviju? (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Darba devējiem ir noteiktas prasības attiecībā uz sieviešu ģērbšanās stilu – neģērbties pārāk jauneklīgi, neģērbties pārāk vecišķi. Tas var izraisīt sievietēs dusmas, taču jāsaglabā kreativitāte, raksta «Anglo Baltic News».

Ņemot vērā to, ka bezdarbs gados vecāku sieviešu vidū ir tik izplatīts, pilnīgi noteikti viena no lietām, uz ko jāvērš uzmanība, ir sevis prezentēšana. Protams, darba intervijā daudzas lietas ir svarīgākas par apģērbu, taču mēs nevaram izbēgt no fakta, ka dzīvojam sabiedrībā, kurā pareizais izskats ir ļoti svarīgs. Piemērots apģērbs ļaus tev izskatīties atbilstoši un justies pārliecinātai par sevi.

Aptaujājot aģentūras, raksta autore jautāja, kāda ir biežākā kļūda, ko pieļauj gados vecāki cilvēki, piesakoties darbam – atbilde lielākajā daļa gadījumu bija saistīta ar sevis pasniegšanu. Šķiet, ka sievietes vecumā virs 50 pieļauj divas galvenās kļūdas – vai nu ģērbjas tā, kā sievietes apmēram 30 gadu vecumā, vai arī velk drēbes, kas jau sen ir kļuvušas pārāk vecmodīgas.

Neizskatīties kā pusaudzēm

Tātad darba devēji sievietēm iesaka neģērbties kā pensionārēm, taču nevajag arī mēģināt izskatīties kā pusaudzēm. Ja tu ģērbies piemēroti un atbilstoši, tu demonstrē zināšanas par organizāciju, kurā vēlies strādāt, kā arī labas manieres un cieņu. Taisnība arī tiem, kuri saka, ka ģērbšanās noteikumi nav pilnībā skaidri, un tie atšķiras dažādu uzņēmumu starpā. Pilnīga ģērbšanās brīvība ofisā nav pārāk izplatīta, un pat mediju uzņēmumos cilvēkiem jāvelk drēbes, kas ir atbilstošas dreskodiem, neskatoties uz to, ka apģērbs tiek uzskatīts par cilvēka personības sastāvdaļu.

Anglo Baltic News

Kāda projektu menedžere lielā uzņēmumā saskārās ar situāciju, kad viņai tika pateikts, ka viņas spējas un prasmes ir lieliskas, taču viņa netiks paaugstināta amatā, ja nesāks ģērbties atbilstoši tam. Vīrieši izvēlas starp dažādiem uzvalkiem, sievietēm izvēles iespējas ir plašākas. Līdz ar to mums ir jābūt ļoti uzmanīgām ar apģērba izvēli, neskatoties uz to, ka sievietēm 50 un 60 gadu vecumā var šķist, ka viņas ir sasniegušas dzīves posmu, kad var vilkt mugurā to, ko sirds kāro.

Tomēr visam pamatā ir loģika. Vispirms padomā par kurpēm.

Labas, kvalitatīvas kurpes liek tev justies pašpārliecinātai, tāpat kā jauna frizūra, skaistumkopšanas salona apmeklējums un skaistu auskaru iegāde.

Katrā ziņā mūžīgais jautājums par piemērota apģērba izvēli gados vecākām sievietēm tikai parāda to, cik grūti viņām ir tikt iekļautām darba tirgū, un cik daudz viņām jāstrādā, lai kaut ko sasniegtu.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu