Lielā daļā Nepālas skolu vēl nevar atsākties mācības

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepālā, kas joprojām atgūstas pēc 25.aprīlī notikušās postošās zemestrīces un daudzajiem pēcgrūdieniem, svētdien sākas jauns skolu mācību semestris, tomēr Izglītības ministrija paziņojusi, ka mācības var atsākties tikai tajās skolu ēkās, kuras eksperti atzinuši par drošām. Tas nozīmē, ka liela daļa skolasbērnu klasēs vēl nevarēs atgriezties.

Valdība aicinājusi arī vecākus pārliecināties, ka ēkas ir drošas, iekams sūtīt bērnus skolā.

Zemestrīcē cietušas vairāk nekā 7800 skolas, kurās mācās kopumā pāri par 800 000 skolēniem. Daļa ēku sagruvušas pilnīgi, citām būs vajadzīgs ilgāks laiks infrastruktūras atjaunošanai. Vēl citās skolās joprojām izmitināti cilvēki, kas zemestrīcē zaudējuši pajumti.

Daudziem bērniem grūti atgūties no pieredzētā, tādēļ valdība aicinājusi skolas pirmajās dienās pirms nopietnu mācību atsākšanas parūpēties par relaksējošām nodarbībām.

Visā Nepālā ir 34 000 valsts skolas un 8000 privātskolas.

Saskaņā ar policijas informāciju pazemes grūdieni laikā no 25.aprīļa līdz 12.maijam Nepālā prasījuši 8691 cilvēka dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu