Pētījums: Pēc dažām alkoholiskā dzēriena glāzēm cilvēki šķiet pievilcīgāki (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc dažu alkoholisko dzērienu iztukšošanas cilvēki šķiet pievilcīgāki, nekā patiesībā ir, noskaidrots jaunā pētījumā.

Bristoles Universitātes Tabakas un alkohola izpētes grupa (TARG) ar laboratorijas eksperimentu palīdzību centās noskaidrot, vai alkohola ietekmē izmainās priekšstati par citu cilvēku pievilcību.

Viena eksperimenta dalībnieku grupa dzēra grādīgos dzērienus, kamēr otrai grupai tika iedoti bezalkoholiski kokteiļi, ko zinātnieki uzdeva par alkoholu. Visiem dalībniekiem tika parādīti attēli ar vīriešu un sieviešu sejām, kā arī dabas ainavām.

Iereibušie eksperimenta dalībnieki visus trīs veidu attēlus vērtēja kā pievilcīgākus.

Pētījuma rezultāti apstiprina pieņēmumu, ka alkohola reibumā pretējā dzimuma pārstāvji šķiet daudz pievilcīgāki, nekā ir patiesībā.

Tagad TARG zinātnieki nolēmuši turpināt pētījumu Bristoles bāros. «Tas ir nedaudz smieklīgi, taču ir arī dziļāka jēga,» sacīja zinātniece Olīvija Meinarda. «Ja alkohola ietekmē mainās priekšstati par pievilcību, tas varētu būt viens no riskantu uzvedību, piemēram, seksu bez izsargāšanās, veicinošiem faktoriem.»

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu